Afbeelding
Matthijn Buwalda

Jubileumconcert met Matthijn Buwalda

3 september 2019 om 07:01 Podiumkunsten

SOEST Sinds juni dit jaar bestaat de Evangelie Gemeente Soest 50 jaar. Dit vieren ze samen op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september. Dit is tevens het startweekend voor het nieuwe seizoen 2019-2020.

Als afsluiter van alle festiviteiten, organiseert de Evangelie Gemeente Soest een jubileumconcert met Matthijn Buwalda op vrijdag 13 september in de Julianakerk, aan Julianalaan 19A om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro via evangeliegemeentesoest.nl/matthijnbuwalda.

Buwalda (1983) is een Nederlandse zanger en liedschrijver. Sinds 2006 heeft hij verschillende cd's uitgebracht en door heel Nederland concerten gegeven in theaters, kerken en op festivals. Hij schrijft en zingt Nederlandstalige luisterliedjes waarbij hij geloof en het leven van alledag bij elkaar brengt. De theaterprogramma's die volgen op zijn cd's worden goed bezocht, Buwalda blijkt zich meer en meer thuis te voelen als verhalenverteller in het theater.

De verteller heeft voor verschillende andere artiesten en televisieprogramma's liederen geschreven. Het nummer 'Dit pakt niemand ons meer af' schreef hij samen met Henk Pool voor de bioscoopfilm 'Achtste groepers huilen niet.' Met dit nummer werden zij genomineerd voor een Rembrandt-Award voor beste titelsong. Ook won Matthijn de BUMA Cultuur prijs Beste lied in 2015 voor zijn nummer 'Nog één rivier.' Naast zijn werkzaamheden binnen de muziek is Buwalda regelmatig actief als columnist.

advertentie
advertentie