Afbeelding
Foto: Pexels

Slimme manieren om je geld te investeren

14 augustus 2023 om 11:15 Partnercontent

Waar de meeste mensen tot jaren geleden het liefst hun spaargeld veilig op de bank lieten staan, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te gaan investeren. Aan de ene kant heeft een stukje bewustwording ervoor gezorgd dat steeds meer mensen inzien dat je op relatief eenvoudige manier je geld kunt laten renderen, ook met relatief lage bedragen en anderzijds is het natuurlijk een stuk gemakkelijker geworden om te beginnen. Zo kun je tegenwoordig vanaf je smartphone gemakkelijk altijd en overal de Apple, Bitcoin of XRP prijs checken. Omdat beleggen niet iets is wat je ‘zo even’ doet, hebben we een aantal slimme manieren voor je, waarmee jij je geld voor je kunt laten werken.

Kies voor een indexfonds

Een slimme manier voor beginners om te investeren is door te overwegen te investeren in ETFs, oftewel Exchange Traded Funds. Deze zijn als een soort mandje met verschillende aandelen of andere activa, waardoor je je risico kunt spreiden zonder individuele aandelen te hoeven kiezen. Een bekend voorbeeld van een ETF is de S&P 500. Dit is een index die de prestaties van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven volgt. Door te investeren in een S&P 500 ETF, investeer je indirect in al deze bedrijven. In de afgelopen 30 jaar heeft de S&P 500 gemiddeld genomen een jaarlijks rendement van ongeveer 7-8% gehad. Het voordeel van ETF’s is dat ze relatief eenvoudig zijn om mee te beginnen en je kunt profiteren van de groei van een brede markt zonder dat je diepgaande kennis van individuele bedrijven nodig hebt.

Beleggen in cryptocurrency

Een andere manier om je geld voor je aan het werk te zetten, is beleggen in cryptocurrencies. Dit zijn digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum. Hoewel crypto investeringen aanzienlijke winsten kunnen opleveren, is het belangrijk om te weten dat deze markt aanzienlijk volatieler is dan de traditionele aandelenmarkt. Zo kan de XRP prijs of van andere cryptocurrencies flink fluctueren in korte tijd, wat zowel kansen als risico’s met zich meebrengt. Voor beginners is het daarom ook altijd aan te raden om met kleine bedragen te beginnen en eerst te investeren in kennis, voordat je gaat investeren in crypto. De kans dat je je inleg of een deel ervan verliest is namelijk altijd aanwezig. Helemaal omdat een cryptomunt, in tegenstelling tot normale aandelen, geen onderliggende waarde heeft. Op basis van de cijfers en winsten van een bedrijf wordt een aandeel op waarde geschat, iets wat bij crypto natuurlijk kan en de prijs puur gebaseerd is op basis van vraag en aanbod.

Extra (vakantie)woning

Het kopen van een tweede woning of vakantiewoning is natuurlijk een goede manier om je geld voor je te laten werken. Nadat je een tweede huis of vakantiewoning hebt aangekocht, kun je deze verhuren, waardoor je de huurder de hypotheek laat aflossen en je er een deel zelf aan winst overhoudt. Natuurlijk is dit niet iets wat voor iedereen is weggelegd, maar is het zeker iets om in je achterhoofd te houden naarmate je ouder wordt of je vermogen in razend tempo toeneemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie