Afbeelding
Foto Shutterstock

Verwachte recessie 2022: ‘perfecte storm’ verwacht voor goud kopen

4 augustus 2022 om 14:17 Partnercontent

Goud zal zoals het er nu naar uitziet in de tweede helft van 2022 opnieuw stijgen in waarde vanwege de verwachte recessie en spanningen in West-Europa. Als particulier of als bedrijf goud kopen voor een investering is dus vanwege de huidige inflatie en gunstige goudkoers een interessante mogelijkheid. Je ziet het dan ook zowel bedrijven als particulieren steeds meer naar het middel grijpen vandaag de dag om een betrouwbaar vermogen op te bouwen voor de toekomst in tijden van financiële onrust. Het wordt daarom ook wel gezien als pijler van economische onzekerheid en angst. 

Waarom wordt het edelmetaal gezien als vertrouwensanker?

Goud biedt unieke voordelen die andere betalingsmiddelen zoals dollars en euro’s niet hebben. Daarom wordt het vaak ingezet tijdens roerige tijden. Het is een stabiele factor die bescherming biedt tegen inflatie en verlies door beurs en koersdalingen en voor reserves zorgt die je ten alle tijde kunt inzetten. Ook de Nederlandsche Bank heeft een mooie goudreserve van 162,2 ton, verdeeld over verschillende locaties, zowel in Nederland als in de VS, Canada en Engeland. Zij hebben vanuit dezelfde motieven deze hoeveelheid goud opgeslagen: als preventieve veiligheidsmaatregel voor wanneer het hele financiële systeem zou instorten. Dan zou deze goudvoorraad van pas komen om opnieuw te beginnen en de situatie te redden. 

Goudbaren versus munten

Als je de keuze hebt gemaakt en je wil goud kopen kun je verschillende dingen doen. Je kijkt met het oog op de toekomst om een mooie winst te maken met de goud verkoop en hoopt waarschijnlijk op een eventuele groei van jouw vermogen afhankelijk van de koers en situatie in de toekomst. Om dit doel te realiseren op de langere termijn zijn er twee opties, je kunt zowel kiezen voor goudbaren of munten. Met beide opties profiteer je van interessante voordelen, het is maar net wat je situatie is. Bij goudbaren kies je voor 99,9 9 procent zuiver goud in de vorm van een staaf. Als beleggingsproduct zijn ze zeer geschikt en interessant omdat je ze over heel de wereld kunt verhandelen. Via de website van goudpensioen vind je uitsluitend wereldwijd erkende producten. 

Als je kiest voor de munt variant kun je via een populaire weg beleggen in fysiek goud materiaal. De munten verschillen in waarde op basis van de hoeveelheid puur goud ze bezitten. Ook is er verschil in populariteit van deze muntsoorten. 

Oftewel, met fysiek goud kopen profiteer je van interessante voordelen op de langere termijn, zowel als particulier als wanneer je als bedrijf wil investeren. Houd vooral de koersen en het laatste nieuws over de ontwikkelingen in de gaten want er gebeuren spannende ontwikkelingen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie