Afbeelding
Foto door form PxHere

Vijf goede gewoonten die je door de coronacrisis helpen

18 februari 2021 om 12:45 Partnercontent

Vanaf maart 2020 is het leven niet meer normaal en zitten we met zijn allen veel thuis. De lockdown van nu is extra zwaar, omdat het winter is. Logisch dat je niet veel de deur uitgaat wanneer het guur weer is. Wat kan je doen om toch zo gezond mogelijk te blijven? Wij hebben een aantal gewoontes voor je op een rij gezet. Deze dingen moet je zeker ook na de lockdown blijven doen. 

1. Blijf letten op je persoonlijke hygiëne

We wassen onze handen extra vaak, maar hoe zit dat met douchen? Het is verleidelijk om dat zo nu en dan over te slaan. Je komt immers bijna niet de deur uit? Hooguit ga je een keertje met je boodschappentas naar de supermarkt. Toch is het geen verstandig idee om het douchen telkens uit te stellen. Het is beter om je aan een vast ritme te houden. Ging je altijd douchen voordat je naar kantoor vertrok? Dan doe je dat nu ook gewoon. Kies na het douchen niet voor een joggingsbroek, want dat werkt niet motiverend. Ga voor een kantoor outfit. Hiermee doorbreek je de sleur. 

2. Besteedt meer aandacht aan je eten 

Wanneer je thuis werkt heb je meer tijd om ’s avonds te koken. Bestel dus niet constant afhaalmaaltijden. Wie weet ontdek je dat koken je nieuwe hobby is.  Wanneer je zelf gezond eten bereidt voel je je juist energieker. Tijdens een dag thuiswerken is het belangrijk dat je niet doorwerkt onder het eten. Wanneer je afgeleid wordt tijdens het eten ga je meer eten. 

3. Blijf in contact met andere mensen 

Dat je niet bij elkaar op bezoek kunt gaan hoeft niet te betekenen dat je geen contact kan onderhouden met je vrienden en familie. Stuur appjes naar elkaar en plan een videocall met zijn allen. Praten met andere mensen houdt je op de been, je wordt er vrolijker van en wie weet hebben de anderen nog leuke tips om te doen tijdens de lockdown. 

4. Ga lekker sporten 

Het is niet leuk dat de sportscholen al zo lang dicht zijn en dat je niet terecht kunt bij een sportvereniging. Blijf niet stilzitten, maar kom in beweging. Sporten geeft je een geluksgevoel en dat kan je in deze tijd wel gebruiken. Hou je niet zo van krachttrainingen die je thuis via YouTube kan doen ga dan buiten wandelen, fietsen of hardlopen. Zelfs wanneer je niet zo’n zin hebt hoeft het niet een moeilijke opgave te zijn. Een wandeling van een kwartier is al voldoende. Neem je heuptasje mee en geniet van het buiten zijn. 

5. Beloon jezelf

Voor niemand is dit een makkelijke periode en daarom mag je jezelf af en toe best verwennen. Trakteer jezelf op een van die zebra tassen die je al zo lang op je verlanglijst hebt te staan of wat dacht je van een nieuw flesje parfum? Je hoeft niet eens perse wat te kopen, je kan jezelf ook belonen door te ontspannen in een bad met lavendelolie of spoel je zorgen af onder de douche. 

6. Ontdek nieuwe dingen 

Kijk niet naar de dingen die op dit moment niet mogelijk zijn, maar wat wel kan. Op Internet zijn diverse tips te vinden over uitjes die je samen met je gezin kan maken. Denk aan autopuzzeltochten, geocaching of online een kookles volgen. Tevens kan je deze tijd gebruiken om nieuwe dingen te leren. Wat dacht je van de Spaanse taal leren? Of heb je bijvoorbeeld altijd al gitaar willen spelen? Waar wacht je nog op, dit is het moment om te starten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie