Afbeelding
Geld lenen

Geld nodig en je hebt geen spaargeld?

18 december 2020 om 14:39 Partnercontent

Wat kun je doen wanneer je tijdelijk geld nodig hebt, geen spaargeld hebt en je zeker weet dat de situatie in de nabije toekomst weer gewoon op orde zal zijn? Zeker gezien de ontwikkelingen in 2020 met veel beperkingen en uitdagingen vanwege het Corona-virus, kan 2021 hopelijk alleen maar beter worden en perspectief bieden.

Stel dat je wilt gaan verbouwen of renoveren kun je kijken naar de mogelijkheid om je hypotheek aan te passen. Er zijn dat twee opties. Je huidige hypotheek tegen dezelfde voorwaarden uitbreiden of een tweede hypotheek afsluiten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan de bank daarmee akkoord gaan.

Een beter alternatief bij een verbouwing, om daar voor geld te lenen, is het afsluiten van een persoonlijke lening. Je weet precies waar je aan toe bent vanwege de vaste looptijd en vaste lage rente. De kosten voor het oversluiten van een hypotheek, en bijvoorbeeld de notaris, heb je niet en je bent niet 30 jaar bezig om af te betalen. Het mooie is dat je rente ook nog kunt aftrekken omdat je het voor een verbouwing gebruikt.

Gaat het niet om verbouwing dan is een persoonlijke lening, zeker van een partij als De Nederlandse Kredietmaatschappij, ook de beste optie. Bij de traditionele banken heb je te maken met een hoger percentage omdat zij meer kosten hebben en niet alleen digitaal werken. Andere partijen kunnen goedkoper leningen aanbieden juist omdat zij die kosten niet hebben en verschillende aanbieders voor je naast elkaar kunnen leggen. Zo vergelijk en kies je voor jou de beste lening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie