Afbeelding
Overhemden

Zo draag je een zwart overhemd correct: 5 onmisbare tips

11 december 2020 om 07:00 Partnercontent

Elke man heeft het in zijn kleerkast hangen en het is voor zowat elke gelegenheid geschikt. Zwarte overhemden zijn onmisbaar. Het is echter niet omdat het zo universeel is, dat je een zwart overhemd zomaar met alles kunt combineren. Je houdt best wel met een aantal zaken rekening. Gelukkig zijn wij er met vijf onmisbare tips om je zwart overhemd met stijl te dragen.

Tip 1: pasvorm is key

Pasvorm is een belangrijke, zo niet dé belangrijkste factor om stijlvol voor de dag te komen met je zwart overhemd. Voor zwarte kledij wordt het effect van de pasvorm alleen maar versterkt. Een te groot overhemd oogt slordig en onprofessioneel, terwijl een te klein overhemd veel te strak zit. Ook de lengte van de mouwen is van belang.

Maar hoe weet je nu of je de perfecte maat te pakken hebt? Wees gerust, dat is geen hogere wiskunde. Met een simpel meetlint kun je perfect het ideale overhemd voor jouw lichaam vinden. Met behulp van slechts drie lichaamsmaten kan je de perfecte maat al bepalen. Meet met het meetlint nek-, borst- en tailleomtrek en je hebt de ideale richtlijn voor je zoektocht naar een overhemd.

Tip 2: ga voor de juiste stof

Het hoofddoel van een zwart overhemd is veelal om een verzorgde indruk te maken. Het is dan ook aan te raden om voor een meer luxueuze stof te gaan. Die zijn over het algemeen wat dikker en ogen dan ook zeer stijlvol. Ook een satijnen-weving is het overwegen waard. Daarmee creëer je immers een glimmend effect.

Tip 3: kies de juiste stropdas

Een stropdas dragen in combinatie met een zwart overhemd is zeker geen must. Wil je echter een leuke, extra toevoeging aan je outfit toevoegen, kan het wel een goede optie zijn. Wees wel voorzichtig met gekleurde dassen, want dat komt niet stijlvol over in combinatie met zwart. Kies beter voor complementaire kleuren, zoals zwarttinten. Grijs, donkergrijs of zwart zijn veilige en stijlvolle keuzes. Wanneer je voor zwart gaat, kies dan wel voor dezelfde soort zwart als je overhemd.  

Tip 4: combinatie met pak kan, maar…

Als je een zwart overhemd onder je pak wilt dragen, is het aan te raden om helemaal in het zwart te gaan. Vermijd dus gekleurde jasjes of felle broeken. Die vloeken al snel in combinatie met een zwart overhemd.

Tip 5: combineer met de juiste broek

Goed nieuws: een zwart overhemd is combineerbaar met veel verschillende broeken. Wil je voor een chique uitstraling gaan? Kies dan voor een witte broek. Zwarte overhemden passen verder ook goed bij een blauwe, grijze of zwarte broek. Ook een jeansbroek behoort tot de mogelijkheden. Al met al kun je stellen dat een zwart overhemd een mooie toevoeging is in je heren kleding kast. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie