Burn-Out Brandweer commandant Robbert Minderhoud
Burn-Out Brandweer commandant Robbert Minderhoud Mike Raanhuis

Nieuwe ‘brandweerpost’ in Soesterberg

15 september 2023 om 11:55 Overig Deel je nieuws

Soesterberg,15 september 2023 - Soesterberg heeft sinds vorige week een nieuwe brandweerpost erbij: die van de Burn-Out Brandweer. De Burn-Out Brandweer is een nieuw eenkoppig brandweercorps dat zich richt zich op preventie- en bestrijding van stress- en burn-out gerelateerde klachten en is te herkennen aan de nostalgische brandweerauto.

De Burn-Out Brandweer is een ludiek, laagdrempelig en ontspannen initiatief om mensen bewuster te maken van deze ziekte. De hiervoor speciaal aangeschafte historische brandweerauto geeft voorlichting op scholen bij (bedrijven)terreinen. Doel is vooral mensen na te laten nadenken over hun eigen levensstijl/balans en vormen van ontspanning. De auto is dan ook ruimschoots voorzien van sport- en spel attributen, relaxfauteuils, stoelmassage, schildersattributen, muziek voor ontspanning en boeken. Ook aanwezig zijn voorlichtingsmaterialen die uitleg geven over omgaan met stress.

Afgelopen vrijdag 8 september maakte de Burn-Out Brandweer zijn intrede in Soesterberg door een enorm waterpistolengevecht voor kinderen te organiseren op het adres van de Burn-Out Brandweer aan de Mercury in de Amerikaanse wijk.

Burn-Out Brandweer commandant Robbert Minderhoud: “Ik ben van plan om mij in te zetten om Soesterberg een actief & mentaal gezond dorp te maken. Ik wil daarom de Soesterberger gemeenschap tot de gelukkigste van Nederland te maken. Hoe ik dat ga doen, laat ik nog even in het midden, maar geloof mij dat het dorp zal weten dat ik er ben.”

Speciaal voor bedrijven & organisaties zijn er workshops stresspreventie & coachend leiderschap en is er een laagdrempelig teambuilding bedacht waar medewerkers op een speelse en creatieve manier, via een talentengame, bewuster na gaan denken over het indelen van tijd, het stellen van de juiste doelen, balans zoeken en communicatie over grenzen stellen en stress ervaren. De nadruk ligt op het positieve. Het nuttige wordt daarbij afgewisseld met het aangename. Er zijn try-out workshops, meditatie, yoga, thai chi of wildplukken zodat deelnemers kunnen proeven aan manieren om zelf aan de drukte te ontsnappen. Leidinggevenden wordt geleerd te signaleren, te relativeren en coachend aan te sturen.

www.burnoutbrandweer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie