Abel Forger met zijn twee bekers zaterdag, tweemaal Nederlands kampioen.
Abel Forger met zijn twee bekers zaterdag, tweemaal Nederlands kampioen. Eigen foto

Soester Abel Forger beste juniortennisser van Nederland

7 augustus 2022 om 12:12 Overig

SOEST Abel Forger is zaterdag Nederlands kampioen tennis bij de junioren (tot en met 18 jaar) geworden. De 17-jarige Soester stak met kop en schouders boven het deelnemersveld in Hilversum uit.

Door Hans Veltmeijer

Daarmee maakte hij zijn rol als topfavoriet waar. Vorig jaar werd hij tweede en vatte dat als teleurstellend op. Nu versloeg hij Kyvan Rietkerk in twee sets (6-4, 6-4) in de finale. Forger was als eerste geplaatst en verloor tijdens het hele toernooi geen set. Vervolgens won hij ook nog de dubbel, samen met Kyvan Rietkerk.

HAVO-DIPLOMA Zo werd deze jonge Soester zaterdag tweemaal Nederlands kampioen. Hij is inmiddels opgeklommen tot de 137e plek op de wereldranking voor junioren en hard op weg naar een bestaan als proftennisser. Hij speelt zijn wedstrijden over de hele wereld, maar verklaart ook nog tijd te hebben voor andere dingen. Zo behaalde hij dit jaar zijn havo-diploma.

Abel Forger won overtuigend het NK voor jeugdtennissers.