PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

Red Stars trekt hoofdmacht van Soester basketbalclub uit de competitie

Overig
Foto: Ronald Kersten
11 feb 2022, 17:45
Een van de laatste thuiswedstrijden, in oktober vorig jaar. Red Stars heeft de hoofdmacht uit de competitie teruggetrokken.
Een van de laatste thuiswedstrijden, in oktober vorig jaar. Red Stars heeft de hoofdmacht uit de competitie teruggetrokken.
SOEST

Voor Red Stars is het seizoen nu al over. De basketbalclub besloot om Heren 1 per direct uit de competitie te halen. Vanwege corona zat de ploeg voortdurend met te weinig fitte spelers. ,,Er is heel veel roofbouw op de ploeg gepleegd, het ging gewoon niet meer.”

,,Natuurlijk hadden we deze beslissing liever niet genomen’’, benadrukt Dick van der Hammen. ,,Als er een andere optie was geweest, dan waren we daarvoor gegaan. Maar die was er gewoon niet.”
,,We hebben continu te maken gehad met corona’’, vervolgt de vice-voorzitter. ,,Spelers konden daardoor niet trainen. Wedstrijden gingen vervolgens wel door, maar doordat er zo weinig spelers voor handen waren kreeg je weer te maken met blessures. Dat was echt het gevolg van roofbouw.”

QUARANTAINE ,,Bijna elke week was er wel iemand bij ons die corona had. Vervolgens kon het hele team weer in quarantaine. Dat werkt gewoon niet. Onze laatste wedstrijd verloren we met meer dan 50 punten verschil. Toen zijn we bij elkaar gaan zitten.”

Peter Pos
Deel dit artikel via: