PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

Verjongd MHC Soest gaat voor lange termijn

Hockey
Foto: Ronald Kersten
15 sep. 2020, 19:30
Door een sterke verjonging krijgt MHC Soest het dit seizoen moeilijk.
Door een sterke verjonging krijgt MHC Soest het dit seizoen moeilijk.
SOEST

Met een flink verjongde selectie is de herenploeg van MHC Soest aan het nieuwe seizoen begonnen. Bartel Berkhout werd bedankt voor bewezen diensten, Teuntje de Boer is zijn opvolger. Zij traint niet alleen het eerste, maar ook het hoogste juniorenteam.

Uit de A1 werden bovendien Sem Swart, Giso Peters, Hidde Bunte, Maurits Weenink en Willem van der Wiel vervroegd doorgeschoven. ,,Dat is bewust gedaan’’, legt De Boer uit. ,,Als je echt iets wil bij een club als Soest dan moet je de jeugd sneller laten doorstromen. Je hebt altijd het probleem dat jeugdleden na hun middelbare school uitwaaieren en stoppen.’’
Het gevolg is wel dat de (jonge) heren een zwaar seizoen tegemoet gaan. De eerste twee wedstrijden leverden forse nederlagen op tegen MOP (10-2) en Hisalis (5-2). Vooral de afstraffing tegen MOP kwam hard aan bij De Boer. ,,Zij waren gewoon beter, maar zo dik hadden we ook weer niet hoeven verliezen.”

PROFESSIONEEL Met De Boer haalde MHC opnieuw een professioneel hockeytrainer in huis. ,,Ik vind het leuk om samen met een groep ergens naar toe te werken. Doordat Jongens A1 vijf spelers kwijt is geraakt aan het eerste zitten ze eigenlijk te hoog ingedeeld. Eigenlijk is de jongensafdeling te klein, we zijn hard op zoek naar..

Peter Pos
Deel dit artikel via: