Afbeelding
Jan van Steendelaar

Paradepaardje Soester brandweer van stal voor huwelijk

Overig

SOEST Het paradepaardje van de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest, de oude nevel, wordt alleen van stal gehaald voor bijzondere gelegenheden. Zo’n moment was maandagmorgen het huwelijk van Donny Schimmel en Renate Spaans. De eerste nevelspuit van de brandweer die in 1949 in gebruik werd genomen was het meest opvallende voertuig in de trouwstoet die door de coronamaatregelen van bescheiden omvang was.

Jan van Steendelaar

Dat de oude nevel van stal was gehaald om het bruidspaar op de Laanstraat op te halen voor de rit naar het gemeentehuis was niet onlogisc: Donny is sinds 2019 vrijwilliger bij het Soester korps.  Hij kent Renate al jaren maar wilde haar pas ten huwelijk vragen na drie jaar flink verbouwen aan hun toekomstige woning.In hetzelfde jaar waarin hij vrijwilliger bij de brandweer werd, vroeg hij haar ten huwelijk. Ook daarvoor gebruikte hij een brandweervoertuig: hij deed zijn aanzoek aan Renate vanuit de hoogwerker. 

Na de huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis in klein gezelschap in verband met de coronamaatregelen werd bij de brandweerkazerne een aan de Lange Binkweg fotosessie gehouden. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie