Wesly Dijs heeft de laatste stap richting de schaatstop gemaakt, zo lijkt het.
Wesly Dijs heeft de laatste stap richting de schaatstop gemaakt, zo lijkt het. Neeke Wassenbergh

Wesly Dijs uit Soest naar WK en World Cup schaatsen

28 december 2020 om 21:02 Overig

SOEST Wesly Dijs heeft een startbewijs te pakken voor zowel het WK afstanden als de World Cup. Op beide internationale schaatsevenementen mag hij uitkomen op de 1000 meter. Ook op de 1500 meter heeft hij zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden.

Dijs kwalificeerde zich maandag voor de WK op de 1000 meter. Dat had hij misschien mede te danken aan teamgenoot Kjeld Nuis die zijn balans verloor in een van de bochten en er de brui aan gaf. Met 1.08.23 bleef Dijs bovendien Hein Ottergeer elfhonderdste van een seconde voor, waardoor hij de derde plaats opeiste. Door dat resultaat mag Dijs in februari debuteren op het toneel waar de wereldtitels verdeeld worden.

De WK worden gehouden in Heerenveen, net als alle andere internationale wedstrijden en toernooien. In de laatste twee weekeinden van januari wordt in Thialf een World Cup verreden. Beide keren mag Dijs zich op zowel de 1000 als de 1500 meter meten met de top van de wereld. Op de metrische mijl werd de Soester zondag vierde in 1.45.03. 

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie