Mariëlle Boersen met haar boek 'Halve Kus'
Mariëlle Boersen met haar boek 'Halve Kus' Yzette van Kooy

Debuut Soesterse schrijfster

12 november 2020 om 11:57 Overig Deel je nieuws

Al jaren schrijft Mariëlle Boersen. Nu is dan eindelijk haar debuutroman uit. Mogelijk herinneren sommige Soestenaren de columns die ze jaren geleden voor deze krant schreef. Inmiddels bestaat haar bedrijf Comication 15 jaar. In die jaren heeft ze talloze trainingen gegeven, mensen gecoacht dan wel uitgedaagd via een rollenspel, een universitaire master psychologie gehaald en dit boek ‘Halve Kus’ geschreven. 

'Dit boek ontstond een paar jaar geleden spontaan. Ik schrijf vaker maar dan meestal een blog of kort verhaal, anders verlies ik mijn interesse. Bij dit verhaal niet. Met het idee van een familiegeheim als leidraad verliep het schrijven vanzelf. Althans in eerste instantie. Daarna zijn er nog jaren overheen gegaan waarin ik aan het bijschaven was of waarin ik het maandenlang niet aanraakte. Uiteindelijk, vele versies later, vond ik het goed genoeg om te delen met een groter publiek. Best spannend, maar ik denk dat er voldoende mensen zijn die zich in de hoofdpersoon herkennen of die zich laten meeslepen door het verhaal.'

‘Halve Kus’ is een psychologische roman voor een breed publiek. Het gaat over de invloed van het verleden en je opvoeding op hoe je nu bent. Het zal met name mensen aanspreken die zich herkennen in het hebben van een kritische stem in het hoofd. En het daagt de lezer uit. Je wordt op een gegeven moment als het ware zelf, net als de hoofdpersoon, door elkaar geschud. 

'Halve kus' gaat over Sue, een beginnend coach. Ze ervaart al jaren een leeg gevoel. Er is iets gebeurd. Als ze via een oude vriend achter een familiegeheim komt, vraagt ze zich af of dit is wat ze altijd heeft gevoeld. Ze wil haar moeder confronteren, maar de emotionele afstand tussen die twee en het feit dat die ernstig ziek is, maken dit lastig. Ondertussen ontstaat er een prille liefde tussen Sue en een jeugdvriend waar ze eigenlijk niet aan toe durft te geven. Als ze uiteindelijk haar moeder confronteert en die overlijdt, is de zoektocht naar de waarheid niet voorbij en wordt Sue meegesleept in een rollercoaster aan emoties, waarbij het in wezen gaat over de vraag of ze zich open durft te stellen voor de liefde na alles wat er is gebeurd. 

De psychologische roman ‘Halve kus’ is te verkrijgen via www.boekenbestellen.nl of de boekhandel. Meer informatie over training en coaching vind je op comication.nl. 

“De Bridget Jones onder de psychologische romans”
“Een echte pageturner”

advertentie
advertentie