Ronnie Weijers (rechts) tijdens de uitreiking van de ANWB-prijs 'Leukste uitje van Utrecht' eerder dit jaar.
Ook op de foto: Carla Marcus (2e v. links) , Directeur Paul van Vlijmen (2e v. rechts).
Ronnie Weijers (rechts) tijdens de uitreiking van de ANWB-prijs 'Leukste uitje van Utrecht' eerder dit jaar. Ook op de foto: Carla Marcus (2e v. links) , Directeur Paul van Vlijmen (2e v. rechts). anwb

Nationaal Militair Museum neemt afscheid van Ronnie Weijers

10 juli 2020 om 16:45 Overig

SOEST Het Nationaal Militair Museum (NMM) neemt per 1 september afscheid van Ronnie Weijers, Hoofd sector Publiek. Weijers was vanaf 2017 werkzaam bij het NMM en wordt directeur-bestuurder van het Airborne Museum.

Als Hoofd sector Publiek heeft Weijers volgens het NMM een belangrijke bijdrage geleverd aan de verwezenlijking van een rijk publieksaanbod en grote tentoonstellingen zoals ‘Hij of ik. Een Canadees en een Duitser’. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de ruim 200 vrijwilligers. Paul van Vlijmen, directeur NMM: ,,Wij zijn hem hier bijzonder dankbaar voor. Wij gaan op zoek naar een geschikte opvolger om verder te bouwen aan ons mooie museum”.

Weijers vertelt over zijn benoeming bij het Airborne museum: ,,Ik ben erg blij om voor dit prachtige museum te mogen gaan werken. Ik ben opgegroeid op de Veluwe, wij fietsten bijna ieder jaar op 21 september met mijn ouders naar de Ginkelse Heide om de parachutisten te zien. Het verhaal van de Slag om Arnhem is heroïsch en tragisch en een krachtig symbool voor de harde strijd die geleverd is voor onze bevrijding. Ik zie er naar uit om dit verhaal te mogen blijven vertellen.”

NMM Het Nationaal Militair Museum is het museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven.

advertentie
advertentie