OBS deBuut maakte maandagmorgen een feestje van de eerste schooldag na de zomervakantie. Met onder meer een nieuw logo, in de vorm van een (sterk) blaadje.
OBS deBuut maakte maandagmorgen een feestje van de eerste schooldag na de zomervakantie. Met onder meer een nieuw logo, in de vorm van een (sterk) blaadje. Ronald Kersten

Opgetogen nieuw schooljaar in

4 september 2019 om 19:47 Overig

SOEST De zomervakantie is voor kinderen een eindeloze periode van plezier, ontspanning en zorgeloze vrijheid. Na zes weken is de pret voorbij. Het leven van alledag start weer. Alle scholen startten eergisteren weer. Basisschool deBuut maakte er een klein feestje van met de onthulling van een nieuw logo.

Peter Beijer

Het is op een prettige manier onrustig op het schoolplein van deBuut aan de Willaertstraat. De school in Overhees beleeft haar eerste schooldag na de grote vakantie. De zon schijnt vriendelijk over de opgetogen leerlingen. Een groep hoger, een andere juf of meester, nieuwe kennis opdoen, een omschakeling.
Juliëtte Bitter is geen traditionele directeur die delegerend haar taken aan het personeel toewijst. Soepel laveert zij als een gastvrouw met koffie en thee door de drommen kinderen en ouders. Een praatje met een moeder over de vakantie en een bemoedigend schouderklopje aan een kleuter die met grote ogen naar het imposante schoolgebouw kijkt. Haar woorden zijn warm: ,,Wat fijn dat jullie er zijn. Ik zie kinderen die lekker bruin zijn geworden en ook kinderen die flink in de lengte zijn gegroeid. Het is de eerste schooldag en daar maken wij een feestje van."
Het schoolteam wordt voorgesteld en bescheiden steken de leerkrachten hun hand omhoog op het moment dat hun naam genoemd wordt. Juf Kim is er niet bij. Zij is de afgelopen week moeder geworden van een tweeling. Alle leerlingen juichen massaal voor de ouders en hun kids. Het tafereel wordt gefilmd en via WhatsApp bereikt het gejuich dezelfde ochtend nog het kraambed.
BLAADJE Takeo, leerling van groep 7 en voorzitter van de leerlingenraad, en Sjanneke namens de ouders, onthullen het nieuwe logo van de openbare basisschool in Overhees. Het gouden doek wordt weggehaald en het nieuwe beeldmerk, een blaadje, ontlokt een klaterend applaus.

Karen Peters, bestuursvoorzitter van Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV) legt aan de kinderen uit waarom er een nieuw logo is ontworpen. ,,Met dit logo willen we kracht uitstralen. Medewerkers en leerlingen hebben hier een plek om zichzelf te ontwikkelen, vaardigheden te vergroten en talenten te benutten. Bij onze scholen hoef je niet binnen de lijntjes te kleuren, en we willen ook niet dat je buiten de boot valt."
Juliëtte Bitter: ,,Met honderd leerlingen hebben wij een mini-maatschappij waar we leren en samenleven. De Dalton-kernwaarden vinden we belangrijk en daar blinken we in uit. Met dit meest duurzame schoolgebouw van Soest, waar het logo onder meer voor staat en de verbinding met STEV zijn wij klaar voor een mooie toekomst."

TRAANTJE Ouders kijken door het raam van het lokaal. Een vader steekt zijn duim op naar zijn flinke zoon in groep 8, verderop zwaait een moeder naar haar kleuterdochter. In haar ooghoek glinstert een traantje. De vakantie is voorbij, ook voor deze moeder breekt een nieuwe fase aan. Het schooljaar is begonnen.

advertentie
advertentie