Afbeelding
ACV

Afvalinzameling op Centurionbaan

23 maart 2024 om 17:00 Overig

SOESTERBERG Na een geslaagde proefperiode is op bedrijvenpark Centurionbaan collectieve afvalinzameling van start gegaan. Dit collectief is tot stand gekomen op initiatief van het bestuur van de coöperatie Richelleweg. Daarvan zijn de bedrijven op de Centurionbaan lid. Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO) ondersteunt de actie.

door Jan van Steendelaar

De afvalinzameling wordt uitgevoerd door Venus Containers een bedrijf dat in Soesterberg ontstaan is. Een belangrijk voordeel van dit initiatief is dat er minder vrachtwagenbewegingen zijn. Door de afvalinzameling te bundelen, neemt het aantal vrachtwagens op het terrein af. Het positieve gevolg hiervan is een lagere CO2-uitstoot met een schonere omgeving als resultaat.

Dankzij logische routeplanning kunnen de vrachtbewegingen worden geconcentreerd. Dit zorgt voor efficiëntie en minimaliseert overlast. Voor de leden van Bedrijvenpark Centurionbaan is het voordeel dat zij profiteren van gunstige tarieven. 

TESTFASE

Afgezien daarvan is het initiatief is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid op het terrein. Alle reguliere afvalstromen worden ingezameld. Na een korte testfase met zes grotere bedrijven is begin februari het collectief open voor alle bedrijven op de Centurionbaan. 

advertentie
advertentie