Leerlingen van groep 7b van de Carolusschool met de versierde dozen die ze aan de Weggeefbasis aanboden.
Leerlingen van groep 7b van de Carolusschool met de versierde dozen die ze aan de Weggeefbasis aanboden. Eempers

‘Topklas’ Carolusschool creatief voor Weggeefbasis Soesterberg

30 november 2023 om 16:41 Onderwijs

SOESTERBERG Ze kwamen donderdagmiddag in optocht naar de Weggeefbasis aan de Rademakerstraat in Soesterberg, leerlingen van groep 7 b van de Carolusschool. Ze hadden allemaal een zelf versierde schoenendoos bij zich vol met ingepakte cadeautjes voor kinderen van ouders die het niet breed hebben.

door Jan van Steendelaar

Onder leiding van juf Barbara waren ze creatief bezig geweest. Het resultaat was 25 dozen voor de Weggeefbasis in Soesterberg en nog eens twee boodschappentassen vol met spelletjes. ,,We vinden het leuk om hier eens een keer binnen te zijn. Iedereen heeft heel erg z’n best gedaan op de dozen.” Het was voor haar ,topklas’ zo’n leuke klus dat iedereen bij de overhandiging wilde zijn. Zelfs Renske, hoewel zij koorts had..

De dozen waren niet alleen versierd, op elke was een sticker geplakt. Een J voor cadeautjes voor een jongen, een M voor een meisje of een en een N voor een van beiden. Ook de leeftijdscategorie was erop gezet zodat niet iets voor een driejarige bij een twaalfjarige terecht zou komen.

UITBREIDING

,,We hopen dit elk jaar te doen en ook nog uit te breiden want de groepen 7a en 8 willen ook meedoen,” zei juf Barbara. De kinderen lieten unaniem weten met plezier de dozen te hebben versierd en gevuld. ,,Maar laten we ook de ouders niet vergeten. Zij hebben met een goed hart laten blijken wat een fantastisch idee dit was. We hopen dat jullie ervoor zorgen dat alles goed terechtkomt.”

Namens de Weggeefbasis namen Loes de Groot, Astrid-Louise Phielix, Annamara de Vos en Johnny Poeisz de dozen in ontvangst. ,,Lieve jongens en meiden, ik vind jullie super jong volwassenen. We zijn reuzeblij met jullie. Jullie hebben zoveel goeds gedaan voor kinderen die het moeilijk hebben. Het komt uit jullie hart. Jullie zijn toppers,” bedankte Loes de Groot namens het team vrijwilligers de kinderen van de Carolusschool. Als dank kregen ze een mandarijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie