Twee weken geleden bij de start van de examens. Volledig open wil het Griftland College pas eind juni.
Twee weken geleden bij de start van de examens. Volledig open wil het Griftland College pas eind juni. Jaap van den Broek

Griftland College en Baarnsch Lyceum nog niet volledig open

1 juni 2021 om 17:01 Onderwijs

SOEST Het Griftland College en het Baarnsch Lyceum kunnen niet aan de politieke eis voldoen om op 7 juni volledig open te gaan. De Waldheim mavo hervat wel op 7 juni alle lessen op school.

De scholen mochten van onderwijsminister Arie Slob op 31 mei weer volledig open en moeten dat op 7 juni. Het Griftland en het Baarnsch Lyceum kiezen voor respectievelijk 28 en 30 juni en zien daarom een gesprek met de onderwijsinspectie tegemoet.

De twee scholen hebben alles zorgvuldig onderzocht en afgewogen en geconcludeerd dat het niet verantwoord is om op 7 juni alle leerlingen en docenten weer te verwelkomen. Het bleek bijvoorbeeld dat veel leerkrachten het niet aandurfden en thuis zouden blijven. Op het Griftland gaat het om acht leerkrachten en drie ondersteunende medewerkers. De school heeft niet genoeg onderwijsassistenten om dat op te vangen.

Ook is de testbereidheid onder de leerlingen hier nihil, zegt rector Kees Versteeg. Hij wijst erop dat nu al 70 procent van de leerlingen naar school komt en noemt het besluit van de minister ‘verschrikkelijk verstorend’. De Waldheim mavo gaat wel begin juni open.

Door Hans Veltmeijer

advertentie
advertentie