Ouders onderzoeken de behoefte aan een (extra) school in Soest Noord.
Ouders onderzoeken de behoefte aan een (extra) school in Soest Noord. Johan van Beek

Enquête voor behoefte aan (extra) school in Soestdijk

8 april 2021 om 17:30 Onderwijs

SOEST Aan de hand van een enquête willen ouders van de Prins Willem Alexanderschool een beeld krijgen van de behoefte aan een nieuwe school in Soest Noord. De uitkomst van het onderzoek wordt besproken met de gemeente en de schoolbesturen.

Na de sluiting van de PWA-school, in augustus, blijft in Soestdijk/’t Hart alleen De Driesprong over, maar die rooms-katholieke basisschool heeft een wachtlijst, net als de scholen die daarna het dichtst in de buurt zijn gevestigd.

Volgens de PWA-ouders wonen er in Soestdijk/’t Hart vierhonderd kinderen van wie ongeveer de helft dus naar een school in een andere wijk gaat. Dat kan zijn vanwege een bepaalde voorkeur voor een leermethode of de (religieuze) achtergrond van de school.

IMAGO Dat de openbare PWA voor veel ouders geen optie was, blijkt wel uit het feit dat die school slechts 56 leerlingen telt. ,,Het imago van de school is slecht, vooral sinds de school enkele jaren geleden een slechte kwaliteitsbeoordeling kreeg. Ouders praten ook met elkaar. Binnen een jaar is de school weer op niveau gekomen, maar ze is niet van het stigma afgekomen”, aldus een van de PWA-ouders.

GEEN PLEK Toch krijgen de ouders van de PWA steeds meer van andere ouders te horen dat er in de wijk buiten de PWA geen plek was, maar dat ze hun kind wel graag naar een school dichterbij huis zouden willen laten gaan. ,,En dan gaat het niet alleen om de kinderen die nu naar school gaan, maar ook om de kinderen die er aan komen en kinderen die in Soestdijk komen wonen”, aldus een van de ouders.

Als we een respons van honderd hebben, zou dat heel mooi zijn. Dan kun je spreken van een representatief beeld

RESPONS Met de enquête hopen de PWA-ouders inzicht te krijgen in de ‘schoolvraag’. ,,Als we een respons van honderd hebben, zou dat heel mooi zijn. Dan kun je spreken van een representatief beeld. In elk geval zal dit een breder beeld geven van hoe ouders in de wijk er in staan. We zullen er een analyse van maken en die kunnen we gebruiken als onderbouwing in het overleg met de gemeente en de schoolbesturen”, zegt een ouder van de PWA.

Vorige week vond er al een gesprek plaats tussen de ouders en eerst de onderwijswethouder Harrie Dijkhuizen en later vertegenwoordigers van de schoolbesturen.

AANDACHT Om de hoop op een hoge respons te kunnen omzetten in resultaat brengen de initiatiefnemers op allerlei manieren de enquête onder de aandacht. Via Facebook en Whats Appgroepen en er wordt gedacht aan het rondbrengen van flyers in de wijk.

Meedoen aan de enquête kan tot en met vrijdag 16 april. Klik hier om mee te doen aan de enquête

Door Johan van Beek

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie