Groep 8 van De Werveling in de eindscène van de musical (en van de school) op het podium van Openluchttheater Cabrio.
Groep 8 van De Werveling in de eindscène van de musical (en van de school) op het podium van Openluchttheater Cabrio. Jaap van den Broek

Traditionele schoolmusical weerstaat coronacrisis

10 juli 2020 om 07:30 Onderwijs

SOEST Tussen 6 en 17 juli zwaaien de leerlingen van groep 8 af. Dat doen ze traditiegetrouw met een musical voor schoolteam, groep 1-7 en familie. Van iedere leerling wordt in bijzijn van trotse ouders ‘en publique’ persoonlijk afscheid genomen. Een memorabel moment om terug te kijken en vooruit te blikken.

In dit verwarrende schooljaar 2019-2020 zijn de voorbereidingen al maanden geleden begonnen, onderbroken door het coronavirus en drie weken geleden voortgezet. Cabrio schoot dit jaar te hulp door belangeloos het openluchttheater aan te bieden. Twaalf basisscholen maakten gebruik van dit aanbod, waaronder De Werveling (foto). Op de Da Costaschool daarentegen speelt het zich allemaal binnen de vertrouwde muren aan de Spoorstraat af (andere foto). De traditionele schoolmusical weerstaat de coronacrisis.

Martin Huizenga en Jaap van den Broek gingen kijken. Een uitgebreid sfeerverslag in de Soester Courant van woensdag 15 juli.

Kinderen van de Da Costaschool oefenen voor de traditionele voorstelling.
advertentie
advertentie