Afbeelding
Google Streetview

Kantoor Nieuweweg wordt getransformeerd tot appartementengebouw

26 november 2020 om 16:56 Nieuwbouw

SOEST De gemeente Soest heeft een akkoord gegeven om het kantoorgebouw aan de Nieuweweg 91 om te bouwen naar 19 sociale huurappartementen. Het gebouw is reeds gekocht door woningbouwcorporatie de Alliantie. In samenwerking met de ontwikkelingscombinatie De Vries Ontwikkeling/Zegers Bouw worden het komende jaar de nieuwe appartementen gerealiseerd.

Het plan speelt in op de grote behoefte aan sociale huurwoningen en maakt doorstroming op de woningmarkt mogelijk. Hiermee krijgt het leegstaande kantoorgebouw een nieuw leven. En dat is volgens Alliantie hard nodig, gezien de huidige staat.

Volgens de planning kan er in januari 2021 worden gestart met de bouw. De bouwtijd bedraagt ongeveer 1 jaar. Vanaf begin 2022 kunnen bewoners hun intrek nemen. Alle 19 woningen zijn 2-kamerwoningen. De woningen zijn gemiddeld tussen de 45 en 55 m2 en beschikken over individuele buitenruimten. Ze zijn geschikt voor starters en voor senioren. De huurprijs ligt onder de liberalisatiegrens.

,,Met de omwondenden van het leegstaande kantoorpand is voorafgaand aan de aanvraag van de omgevingsvergunning overleg geweest. Naar aanleiding van de opmerkingen van de buurt, is het plan op verschillende onderdelen aangepast’’, aldus de woningbouwcorporatie. Alle appartementen op de Nieuweweg zijn georiënteerd om de privacy van de bewoners te respecteren. Ook kunnen er geen auto’s meer achter het gebouw langs rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie