Afbeelding
Rotary Baarn - Soest

Rotary Baarn-Soest in actie voor End Plastic Soup

24 mei 2021 om 11:17 Natuur en milieu

SOEST Leden van Rotaryclub Baarn-Soest steken op zaterdag 5 juni de handen uit de mouwen voor End Plastic Soup. Het beoogde schoonmaakgebied is rond de rivier de Eem.

Duurzaamheid en bescherming van het leefmilieu in het bijzonder heeft binnen Rotary Baarn-Soest volop aandacht. Dat resulteert nu in een concrete, grootschalige actie vanuit de Rotaryclub om plastic vervuiling tegen te gaan. 

De club heeft rivier de Eem gekozen als gebied om op zaterdag 5 juni plastic en zwerfafval op en rond het water te verwijderen. De actie draagt bij aan de mondiale End Plastic Soup ambitie: in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën en geen plastic afval meer in de meren, rivieren, parken, bossen en op de straten. 

De leden van Rotary Baarn-Soest staan er niet alleen voor. Ze krijgen hulp van Scouting MKWJ uit Baarn, leden van Roei- en Zeilvereniging BWV De Eem, Gemeente Eemnes, Waterschap Vallei & Veluwe, Provincie Utrecht, Natuurmonumenten, Rotary Amersfoort, alsmede van roeivereniging Hemus en van Kanovereniging Keistad uit Amersfoort.

Samen zorgen zij ervoor dat langs het 18 kilometer lange traject op en langs de Eem plastic en ander zwerfafval worden verwijderd. De opruimwerkzaamheden worden lopend en varend uitgevoerd.

advertentie
advertentie