Afbeelding
ACV

Code rood in Nederland: GGD sluit testlocaties

6 februari 2021 om 14:43 Natuur en milieu

SOEST (ANP) De GGD-GHOR sluit alle coronavaccinatie- en testlocaties in verband met het winterweer wat verwacht wordt. Het KNMI riep eerder zaterdagmiddag al ‘code rood’ uit vanwege slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van ‘verkeersbelemmerende’ sneeuwduinen. Rijkswaterstaat waarschuwt om zondag niet de weg op te gaan en nu worden dus ook alle vaccinatie- en testlocaties gesloten. De sluiting zal gelden voor de gehele zondag.

Verschillende GGD’en hadden al besloten om de locaties uit voorzorg te sluiten. Nu is deze beslissing dus ook nationaal gemaakt. De GGD-GHOR meldt dat er voor 40.000 mensen nieuwe afspraken moeten worden gemaakt. Ongeveer de helft zou een vaccinatie krijgen, de andere helft zou getest worden. De GGD roept mensen op om niet naar de testlocaties te komen, ook al staat er een afspraak. Het gaat misschien niet lukken om iedereen op tijd af te bellen.

CODE ROOD Op de meeste plekken in Nederland wordt er zo’n 10 centimeter sneeuw verwacht, maar lokaal kan deze laag nog dikker worden tot 15 of zelfs 30 centimeter. Omdat er ook een stevige oostenwind op komst is zal er sprake zijn van een zogenaamde ‘sneeuwjacht’, waardoor er sneeuwduinen kunnen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie