Hemelwater in de grond laten vloeien is van belang om verdroging van de grond en om overbelasting van het riool te voorkomen.
Hemelwater in de grond laten vloeien is van belang om verdroging van de grond en om overbelasting van het riool te voorkomen. Johan van Beek

Soest verlengt subsidieregeling regenton en compostvat

Natuur en milieu

SOEST De gemeente Soest verlengt de subsidieregeling regenton en compostvat tot en met 2022. Als inwoners van Soest en Soesterberg een regenton of compostvat kopen bij een van de deelnemende bedrijven, is de btw terug te vragen via de website van de gemeente.

Bewust omgaan met regenwater wordt steeds belangrijker, vindt de gemeente die daarom de burgers wil stimuleren dat te doen. Door regenwater aan de bodem terug te geven, zal de bodem niet verdrogen. Ook stromen riolen dan minder snel over bij zware regenval.

De gemeente houdt hier ook rekening mee als er nieuwe straten en riolen worden aangelegd. Door het toevoegen van extra compost aan onze bodem houden we het regenwater beter vast in de bodem. Om duurzaam en bewust om te gaan met regenwater kunnen inwoners van de gemeente ook subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak en voor het afkoppelen van regenwater naar het riool.

Subsidie (vergoeding btw) kan als de regenton en/of compostvat wordt aangeschaft bij de Welkoop, ‘t Vaarderhoogt, DAVO en Tonnellerie den Oude in Soest en het Karweihuis in Soesterberg.

De aanvraag doet u digitaal op de website www.soest.nl/regenton. Niet vergeten de bon te uploaden én goed te bewaren. Alle informatie over de subsidieregeling is te vinden op dezelfde website.

advertentie