Onder andere het Chimaera Trio zal spelen in De Willemien.
Onder andere het Chimaera Trio zal spelen in De Willemien. Concertpodium Soest

‘Classic Crossover’ nieuwe stijl voor seizoen Concertpodium Soest

Muziek

SOEST Op zondagmiddag 25 september aanstaande start het nieuwe concertseizoen van Concertpodium Soest, met een concert van Combattimento. Het programma 2022-2023 van het Concertpodium Soest heet ‘Classic Crossover’, omdat bij alle concerten klassieke muziek en andere stijlen elkaar raken.

Voorzitter Anton Belt vertelt: ,,De afgelopen jaren waren met name de concerten waar klassiek en andere muziekstijlen gecombineerd werden een groot succes. Denk aan Fuse en Orbi. We hebben daarom besloten meer die koers te kiezen en in te spelen op de vraag die er is. Veel ensembles reageerden enthousiast op die keuze.” Naast deze nieuwe stijl zullen ook de concerten voortaan op een andere plek zijn. Belt: ,,Vanaf september nu verhuizen we de concerten naar De Willemien in Soest-Zuid. De grote kerkzaal heeft een uitstekende akoestiek.”

Behalve Combattimento treedt komend seizoen wederom Orbi op (met onder meer Sven Hammond). Maar ook het Chimaera Trio en het Hydra Quartet staan op het podium. Het Rembrandt Trio en Calefax presenteren bij ons hun in 2023 nieuwe uit te brengen plaat. Net als elk jaar presenteert zich ook weer jong talent van de Academie voor Muzikaal Talent (AMT). Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via de website van Concertpodium Soest.

advertentie
advertentie