Al lang op het verlanglijstje van Artishock en zaterdag eindelijk ook op het podium: Bluestalkers.
Al lang op het verlanglijstje van Artishock en zaterdag eindelijk ook op het podium: Bluestalkers. Bluestalkers

Bluestalkers heropenen op Bluesnight de deuren van Artishock Soest

Muziek

SOEST Met een optreden van Bluestalkers maakt Artishock opnieuw een herstart. Het optreden tijdens Bluesnight is zaterdag 29 januari. De aanvang in het St. Josephgebouw aan de Steenhoffstraat is vervroegd naar 19.30 uur, omdat iedereen om 22.00 uur weer buiten moet staan.

De Bluestalkers stonden al een tijdje op het verlanglijstje van de werkgroep Bluesnight. Eerdere pogingen strandden om diverse redenen maar nu komt het er dan toch van. Deze doorgewinterde vijf-mans bluesband bestaat al zo’n zestien jaar en staat bekend om haar veelvoud aan stijlen. Van Chicago Blues en Westcoast Swing tot het stampende Hammondorgel van de legendarische Dr. Lonnie Smith. Van Shuffles, Slow Blues tot Jump en Funky Blues. En dan als toetje het Mississippi harpspel van Hans van Hoevelaak.

De Bluestalkers doen denken aan gitaristen als Ronnie Earl en Kid Ramos, legendarische harpspelers als Little Walter en William Clarke en hammond-organisten als Dr. Lonnie Smith en Jimmy Smith.

Zaterdag 29 januari, 19.30 uur, Bluesnight met Bluestalkers, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 12,00 euro (leden 10,00 euro); reserveren aanbevolen via www.artishock-soest.nl/blues-pop Entree alleen met geldig corona-bewijs en legitimatie.

De overige activiteiten in Artishock draaien weer vanaf vrijdag 4 februari.

advertentie