Een workshop en een concert. Dat belooft wat op de Jonge Blazersdag.
Een workshop en een concert. Dat belooft wat op de Jonge Blazersdag. Eigen foto

De Jonge Blazersdag voor Soester jeugd met workshops en concert

Muziek

SOEST Een workshop onder leiding van professionele musici van het Nederlands Blazers Ensemble en een concert met het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Dat zijn de gangen van een muzikaal feestmaal voor jonge muzikanten (10-19 jaar) uit Soest, Soesterberg en Baarn.

Deze gerechten worden geserveerd op zondag 27 maart. De workshop begint om 10.00 uur, het concert om 16.00 uur, beide in Cultureel Centrum De Rank aan de Soesterbergsestraat, dat hiervoor samenwerkt met het Nederlands Blazers Ensemble en zodoende jonge muzikanten de kans willen bieden op een bijzondere ervaring en een flinke stap vooruit in hun leerproces. Dat kan dankzij de medewerking van ervaren musici van zowel het Nederlands Blazers Ensemble als die van de jonge uitvoering van dit muziekgezelschap.

SLAGWERK De speeldag is bestemd voor jongeren van 10 tot en met 19 jaar die tenminste twee jaar les krijgen in het spelen van de hobo, de hoorn, de trombone, de klarinet, de fagot, de saxofoon, de fluit of de trompet. Daarnaast is er plaats voor jongeren in de ze leeftijdsgroep die tenminste twee jaar les krijgen met slagwerk of de contrabas. Muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble en het Jong NBE gaan de deelnemers coachen. Ze spelen soms mee tijdens deze oefensessie.

SUPERBAND Aan het einde van de middag geeft het Jong Nederlands Blazers Ensemble een concert, waarin alle deelnemers aan de workshops mogen meespelen. Zo vormen ze samen een SuperBand en daar mag iedereen naar komen luisteren. Vooral lekker samen spelen en terwijl je zelf speelt, ook luisteren naar de andere spelers. De fijne kneepjes van het Blazersvak leren. Daar gaat het op 27 maart om.

INSCHRIJVEN Inschrijven voor de Jonge Blazersdag kan tot uiterlijk 15 maart. Het inschrijfformulier is te vinden op www.cultureelcentrumderank.nl onder het hoofdstuk evenementen). Deelname kost 15,00 euro, inclusief lunch. 

Meer informatie: https://youtu.be/99Ur_j50UBo 

advertentie