Singer-songwriter William Wixley
Singer-songwriter William Wixley William Wixley

Jammen en liedjes schrijven bij Brandstof met William Wixley

26 februari 2020 om 11:15 Muziek Deel je nieuws

Soest – Op vrijdag 6 maart vind de volgende editie van de Brandstof Workshop & Sessie plaats. Jonge muzikanten kunnen op deze maandelijkse avond, samen muziek maken en hun eerste stappen in het muzieklandschap zetten. Voorafgaand aan de jamsessie is er een workshop songwriting met singer-songwriter William Wixley.


William Wixley is een ervaren singer-songwriter, onder andere bekend van zijn band Wixley waarmee hij jarenlang een graag geziene gast was op festivals en frequent op nationale radio te horen was. Tegenwoordig timmert hij hard aan de weg als solo-artiest. Zo bracht hij onlangs zijn nieuwe single “Supernatural” uit.

 

De interactieve workshop is bedoeld voor liedjesschrijvers die tijdens het schrijven tegen dingen aanlopen maar ook voor jongeren die graag willen leren om hun eigen liedjes te schrijven. Deelnemers wordt dan ook gevraagd hun eigen ideeën en liedjes mee te nemen of ter plekke te laten horen. De deuren van workshoplocatie 'Het Derde Erf' aan de Birkstraat 125 in Soest gaan om 18:45 uur open. De gratis workshop start om 19:00 uur en duurt naar verwachting tot 20:00 uur.

 

Aansluitend opent de sessie-band van Brandstof op dezelfde locatie de jamsessie. Tijdens dit vrij toegankelijke muziekfeest kunnen dj's, producers, singer/songwriters of rappers laten horen wat ze in huis hebben. Ook kunnen gitaristen, toetsenisten, bassisten, drummers of zangers/zangeressen hun plek innemen tijdens de jamsessie.

 

Brandstof is een project van RegioCultuurCentrum Idea. Met de maandelijkse workshop en jamsessie avonden wil de stichting jongeren tussen de 12 en 20 jaar laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Brandstof biedt de jongeren een podium en helpt ze ook verder in hun muziekcarrière dankzij de professionele begeleiding van bandcoaches, workshopleiders en muzikanten.

 

Naast de avond op 6 maart staat er ook al een workshop en jamsessie-avond op de planning op vrijdag 3 april. De workshop staat die avond in het teken van vocals. De avonden zijn gratis toegankelijk en gericht op jongeren tussen de 12 - 20 jaar, waarbij het speelniveau is niet zo belangrijk is.

 

Ga voor meer informatie naar http://ditisbrandstof.com of stuur een e-mail naar info@ditisbrandstof.com

advertentie
advertentie