Afbeelding
Jan van Steendelaar

Brandweerman tijdens triatlon op Mallorca overleden

Mensen

SOESTERBERG Het brandweerkorps van de post Soesterberg is in rouw door het plotseling overlijden van manschap-chauffeur Vincent van Hemert (41). Hij maakte sinds 2017 deel uit van het korps.

door Jan van Steendelaar

Van Hemert was een vrije-tijdsporter. Hij deed in het weekend mee aan de triatlon Ironman op Mallorca, met de traditionele onderdelen hardlopen, fietsen en zwemmen. Tijdens dit laatste onderdeel is hij onwel geworden. Hij werd direct nadat dit was ontdekt op de kant gebracht. Pogingen om hem te redden kwamen te laat.

Voor Van Hemert was deelname aan de Ironman al heel lang een van z’n dromen. Door corona is het evenement een paar keer uitgesteld. Nu het wel kon doorgaan, was hij naar Mallorca gereisd om de prestatie neer te zetten waar hij zo lang naar had uitgekeken. Hij liet voordat hij aan de start verscheen nog weten dat hij de bergen wel erg hoog vond en dat het water lekker warm was.

Van Hemert was werkzaam bij hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Hoewel hij vorig jaar naar Boekel verhuisde, was hij nog met enige regelmaat in Soesterberg, waar hij dan zijn dienst bij de vrijwillige brandweer meedraaide. Op Instagram hebben collega’s een foto geplaatst met de tekst ,,We gaan je missen”.

advertentie
advertentie