Theo en Marianna Westerveld-Lenarduzzi: briljanten bruidspaar.
Theo en Marianna Westerveld-Lenarduzzi: briljanten bruidspaar. Eigen foto

Theo en Marianna Westerveld: 65 jaar getrouwd

28 maart 2022 om 11:00 Mensen

SOEST Ze wonen sinds kort niet meer in Soest, maar hebben daar wel het allergrootste deel van hun huwelijkse leven gewoond. Theo Westerveld en Marianna Westerveld-Lenarduzzi, ze waren 26 maart 65 jaar getrouwd.

Het briljanten bruidspaar verhuisde vorig jaar naar zorgcentrum Vredenoord in Huis ter Heide, maar beiden zijn in de beleving voor iedereen nog Soesters. Ze trouwden in 1957, een bewogen jaar in de wereldgeschiedenis met de lancering van de Russische Spoetnik en een andere pandemie: de Aziatische griep. In hetzelfde  jaar werd het rijkspensioen werd ingevoerd waardoor iedereen voortaan AOW kreeg.

Theo Westerveld was decennia lang te vinden op de Bosstraat-Oost waar hij zich op verschillende manieren als vrijwilliger inzette voor SO Soest. Daar kreeg hij de bijnaam Malatrasi, naar de Italiaanse voetballer Saul Malatrasi die in jaren zestig furore maakte met Inter Milan. Westerveld organiseerde jarenlang het internationale jeugdvoetbaltoernooi met deelname van Ajax, Feyenoord en gerenommeerde buitenlandse clubs.


advertentie
advertentie