Elk jaar komen tijdens 'Voor alle zielen' veel mensen een dierbare herdenken.
Elk jaar komen tijdens 'Voor alle zielen' veel mensen een dierbare herdenken. Martin Huizenga

Namen overledenen getoond bij Voor alle zielen

25 oktober 2021 om 19:30 Mensen

SOEST Bij De Open Hof kunnen op dinsdag 2 november overledenen worden herdacht. Er kan een kaarsje worden gebrand en desgewenst wordt de naam van de overledene getoond op een scherm.

Het herdenken aan de Veenbesstraat 2 krijgt vorm door een mediatief moment. Er is gelegenheid om een kaarsje te branden, dat mee naar huis genomen kan worden. Er klinkt passende muziek op vleugel en dwarsfluit door Gert Muts en Imme Lautenbach en er worden gedichten over het thema ‘afscheid nemen’en ‘herdenken’ voorgedragen.

Mensen kunnen een naam en de overlijdensdatum van een dierbare doorgeven per e-mail: zininsoest@gmail.com. Op de avond zelf kan dat ter plekke ook nog.

Voor alle zielen is er voor mensen van alle gezindten, maar ook voor niet-gelovigen. ,,Ook zonder kerk hebben veel mensen behoefte aan een ritueel waarin het gedenken vorm krijgt. Dat blijkt wel uit het bezoekers aantal in de afgelopen jaren”, vertelt ds. Gerrit Olsman van ‘Zin in Soest’. Zin in Soest is het het pionierscentrum van de Protestantse Gemeente Soest, dat vernieuwende activiteiten rondom zingeving en verdieping organiseert. ‘Voor alle zielen’ is van 19.00 tot 20.30 uur.

advertentie
advertentie