Afbeelding
Van Hal Fotografie

Willibrordpenning voor Toon Smits

17 oktober 2021 om 10:34 Mensen

SOEST Na afloop van de eucharistieviering in de HH. Petrus en Pauluskerk in Soest zaterdagavond kreeg de heer Toon Smits de Willibrordpenning uitgereikt door pastor Meneses.

De Willibrordpenning wordt uitgereikt aan parochianen die zich als vrijwilliger uitermate verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke parochie. Deze penning is de enige onderscheiding die het aartsbisdom Utrecht kent. 

Toon Smits is meer dan 40 jaar actief geweest in eerst de Petrus en Paulusparochie en later de Willibrordgemeenschap in Soest. Hij heeft in die periode verschillende bestuursfuncties bekleed, waaronder het penningmeesterschap. Zijn laatste bestuurlijke rol was budgethouder van de locaties in Soest. Smits besloot begin van dit jaar om daarmee te stoppen. Daarnaast heeft hij jarenlang minder mobiele parochianen meegenomen naar een van de vieringen in Soester kerken. 

In zijn toespraak maakte pastor Meneses de verbinding met de lezingen van dit weekend waarin de christenen worden opgeroepen zich dienstbaar op te stellen. Juist voor die rol in de plaatselijke gemeenschap paste deze onderscheiding.

advertentie
advertentie