Pieter Smid (bovenste rij, links) en (naast hem) Astrid Eggink in groep 7 van de Minister de Visserschool, met onder anderen meester Wim ter Haar.
Pieter Smid (bovenste rij, links) en (naast hem) Astrid Eggink in groep 7 van de Minister de Visserschool, met onder anderen meester Wim ter Haar. Eigen foto

Astrid Eggink en Pieter Smid gaan terug naar de Minister de Visserschool

8 juni 2021 om 12:00 Mensen

SOEST Astrid Eggink en Pieter Smid, beiden 43, zijn oud-klasgenoten van de Minister de Visserschool (1981-1989). Zij vertrok naar Duitsland, hij naar Utrecht, maar dit voorjaar komen ze toevallig allebei weer in Soest wonen. Astrid’s kinderen gaan dan naar De Werveling, zoals haar oude school aan de Oude Utrechtseweg nu heet.

Zowel Astrid als Pieter kan het nog moeiteloos opdreunen: ‘Ai ai, Olga, als jij niet van mij houdt, dan spring ik in de Wolga, en kind die is zo koud.’ ,,Peter Ven was als creatieve leraar mijn inspirator. Zijn kampvuurlied in de Paltz gaat niet uit mijn hoofd. Prachtig, nog steeds”, zegt Pieter Smid enthousiast. Astrid Eggink valt moeiteloos in. ,,Peter was zo heerlijk enthousiast en zeer muzikaal; altijd in voor een geintje. Ook op schoolkamp had hij altijd van die gekke dingen. Hij sprong met z’n gitaar over het kampvuur en zong luidkeels: Ai,Ai, Olga!”

Het schoolkamp op De Paltz heeft diepe indruk gemaakt op de twee oud-klasgenoten die in de jaren tachtig op de basisschool al dikke vrienden waren. De herinneringen komen boven als ze elkaar voor een fotomoment ontmoeten bij hun oude school. In de Soester Courant van woensdag 9 juni delen ze hun herinneringen uitgebreid met de lezers van de Soester Courant.

Door Johan van Beek

Astrid Eggink en haar gezin en Pieter Smid en zijn vriendin komen toevallig dit voorjaar weer in Soest wonen.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie