De dames Opmeer (links) en Ten Haaf kregen de waardebond uit handen van Elsa Heinen. De drie andere prijswinnaars kwamen op een ander moment hun prijs ophalen.
De dames Opmeer (links) en Ten Haaf kregen de waardebond uit handen van Elsa Heinen. De drie andere prijswinnaars kwamen op een ander moment hun prijs ophalen. Johan van Beek

‘Coronacrisis’ levert prijzen op bij ‘t Vaarderhoogt

6 mei 2021 om 14:20 Mensen

SOEST De coronacrisis blijkt dan ook nog een voordeel te hebben. In elk geval voor vijf Soesters die er een waardebon van Tuincentrum ‘t Vaarderhoogt aan hebben overgehouden en mede daardoor hun woonomgeving weer wat groener en fleuriger kunnen maken.

‘Coronacrisis’ was de oplossing van de oudejaarspuzzel die de Soester Courant in de editie van 31 december 2020 publiceerde. Uit elke maand van vorig jaar was een (nieuws)foto geplaatst, met daarbij drie omschrijvingen van het onderwerp. Wie de juiste antwoorden verzamelde, kon aan de hand van de corresponderende letters de oplossing van de puzzel vinden.

HEEL LEUK ,,Dat was heel erg leuk om te doen” zegt Beppie Opmeer, een van de vijf prijswinnaars. ,,Mijn dochter zei later nog: waarom heb je me het niet verteld?” Via iemand anders, die de krant op woensdag eerder in de bus krijgt dan zijzelf, kreeg ze in januari te horen dat ze een prijs had gewonnen. De winnaars stonden toen vermeld op de voorpagina van de Soester Courant die mevrouw Opmeer later die woensdag bezorgd zou krijgen.

Mijn man had de puzzel zo af. Toen zei ik: dan kun je de oplossing net zo goed naar de Soester Courant sturen

Moeilijk vond ze de puzzel niet. Dat vindt ook mevrouw Ten Haaf die donderdagmiddag aan de Dorresteinweg die donderdagmiddag voor de prijsuitreiking van de waardebonnen naar het tuincentrum aan de Dorresteinweg was gekomen. ,,Mijn man had ‘m zo af. Toen zei ik: dan kun je de oplossing net zo goed naar de Soester Courant sturen.”

WAARDEBON Namens haar man kwam mevrouw Ten Haaf naar de prijsuitreiking, net als Beppie Opmeer. Beiden kregen de waardebon overhandigd door Elsa Heinen van ‘t Vaarderhoogt. De andere prijswinnaars zijn H.G. Kloos, Richard Buskens en Gerard Burgers. Zij waren donderdag verhinderd, maar weten hoe ze de bon kunnen bemachtigen. Waarschijnlijk hebben ze dat al gedaan, en kunnen ze in het tuincentrum iets zoeken van hun gading.

LOCKDOWN De coronacrisis was er de oorzaak van dat de prijsuitreiking zo lang op zich liet wachten. De oudejaarspuzzel stond al klaar toen de tweede lockdown in Nederland werd afgekondigd. Na de inzendtermijn, in januari waren de winkels gesloten en kon er geen uitreiking worden georganiseerd. In overleg met Harm en Elsa Heinen van het tuincentrum gebeurde dat alsnog, kort nadat de winkels weer (zonder afspraak) bezocht mochten worden.

PRIJZEN Tuincentrum ‘t Vaarderhoogt stelde de vijf waardebonnen ter beschikking als prijzen voor de oudejaarspuzzel van de Soester Courant. De familie Heinen van het door Soesters in het hart gesloten bedrijf werkt al jaren spontaan mee als het gaat om het beschikbaar stellen van prijzen voor prijsvragen en puzzels in de krant. Dat is een extra gebaar van ‘t Vaarderhoogt, waarmee maar weer eens wordt onderstreept dat dit tuincentrum midden in de lokale samenleving staat.

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie