Echtgenote Ria speldt de versierselen op bij Jaap van den Broek, zojuist benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Echtgenote Ria speldt de versierselen op bij Jaap van den Broek, zojuist benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jaap van den Broek

Vier Soesters Lid in de orde van Oranje Nassau

26 april 2021 om 14:15 Mensen

SOEST De plaatselijk buitjes van lintjes daalden dit keer neer op vier Soesters. Ze kregen maandag onverwacht bezoek van burgemeester Rob Metz die namens Koning Willem Alexander de bijbehorende decoraties uitreikte. Vanwege corona was er - net zo min als in 2020 - geen plechtige ceremonie in de raadszaal.

Jaap van den Broek (bovenste foto) is met zijn fotografie een verbindende factor in de Soester samenleving. Bijna overal is hij te vinden met zijn onafscheidelijke camera. Hij legt activiteiten en evenementen, maar bovenal mensen vast. Die zien zo zichzelf en elkaar, het decor en de samenhang terug.

De heer R. Pronk is al zestig jaar lid van de Mixed Hockey Club Soest en heeft zich op alle mogelijke terreinen ingezet voor de hockeyvereniging. Hij staat bekend om zijn enorme betrokkenheid, positiviteit en tomeloze energie voor MHC Soest.

De heer J.C. Westeneng oogst al decennialang waardering binnen de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Julianalaan, onder meer als organist. Daarnaast was hij jarenlang ouderling en verzorgde hij het preekrooster voor de diensten op zondag en speciale diensten op en rond feestdagen.

De heer G. Hurenkamp is onder meer de stuwende kracht achter de zangvereniging van Verpleeghuis Daelhoven en vervult veel vrijwilligersfuncties. Ook verricht Hurenkamp vrijwilligerswerk voor de SWOS, Hospice de Luwte en Lyvore. Hiervoor bezoekt hij hulpbehoevende mensen en verzorgt hij hun tuinen.

(Woensdag meer hierover in de Soester Courant).

De heer G. Hurenkamp: Lid in de Orde van Oranje Nassau.
D heer J.C. Westeneng: Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer R. Pronk: Lid in de Orde van Oranje Nassau.
advertentie
advertentie