Momentopname van een wake in Soesterberg, eind 2017. Die vindt elke eerste zondag van de maand plaats, al ongeveer vijftien jaar.
Momentopname van een wake in Soesterberg, eind 2017. Die vindt elke eerste zondag van de maand plaats, al ongeveer vijftien jaar. Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Wake als een lopend vuurtje door dorp en naar Den Haag

1 maart 2021 om 09:30 Mensen

SOESTERBERG Van 1 tot 16 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuur door het land, vanuit alle windstreken naar Den Haag. Overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor een humaan migratiebeleid.

Dat wordt ook al meer dan tien jaar elke eerste zondag van de maand gedaan bij Kamp van Zeist, waar uitgeprocedeerde asielzoekers (onder wie ook kinderen) in detentie wachten op uitzetting. De karavaan komt ook bij Kamp van Zeist langs, op 12 maart gaat de tocht via Amersfoort naar Zeist naar Houten.

Een woordvoerder: ,,Speerpunt van de landelijke actie met het oog op de verkiezingen is iedereen die we tegenkomen informeren over de slechte situatie waarin gevluchte mensen verkeren in Europa. En aan politici laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor menselijk beleid. Wij roepen op: geef uw stem aan hen die niet kunnen stemmen.”

Meer informatie: tel. 06-29025008 en of wakezeist.nl.

advertentie
advertentie