Afbeelding
Pax

Aandacht voor boa en wijkagent in Vredesweek

12 september 2023 om 13:40 Maatschappelijk

SOEST Nadenkend over de betekenis van de Vredesweek voor de Soester gemeenschap zijn leden van de Protestantse Gemeente Soest (PGS) op het idee gekomen om de plaatselijke wijkagenten en boa’s te bedanken voor hun inzet in het leefbaar houden van de Soester samenleving.

,,Groet de boa en de wijkagent als je ze tegenkomt op straat”, luidt de vraag/het verzoek van de PGS aan inwoners van de gemeente Soest. ,,Maak een praatje, bedank hen voor hun inzet.” Het idee bestaat om de boa’s en de wijkagenten (symbolisch) een vredesduif te overhandigen.

Het Soester programma van de Vredesweek is door de PGS bedacht, in samenwerking met de Raad van Kerken en Zin in Soest. In De Sleutel aan de Steenhoffstraat 46 wordt op dinsdag 19 september (13.30 uur) de film Denial vertoond. Een vredesviering is er op donderdag 21 september om 19.00 uur bij Zin in Soest aan de Veenbesstraat 2. Daar is op donderdag 21 september (20.00 uur) de film The Swimmers te zien. De afsluiting is op zondag 24 september (later meer).

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie