Afbeelding
Portaal

Portaal, bewoners en buurtkinderen toveren saaie muur in Soest om tot kunstwerk

26 mei 2023 om 07:43 Maatschappelijk

SAMEN Tijdens de ‘Portaal draagt bij-week’ hebben buurtkinderen, bewoners en tientallen medewerkers van Portaal de kwast ter hand genomen en een saaie grijze muur omgetoverd tot een muur met een prachtige muurschildering. Het resultaat mag er zijn: een kleurrijke draak die de omgeving bij de speeltuin aan de Smitsweg een vrolijk aangezicht geeft. 

De muurschildering is ontworpen door kunstenares en wijkbewoonster Ilse Blommenstein van Atelierlint in Soest. ,,Als bewoners de muurschildering willen uitbreiden, dan staan Portaal en de kunstenares daar open voor”, laat Portaal weten. 

INCLUSIEVE BUURTEN

,,Wij willen als Portaal inclusieve buurten creëren waar mensen met uiteenlopende achtergronden zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen. Een manier om het niet alleen bij mooie woorden te laten en er concreet invulling aan te geven, is de zogenoemde Portaal Draagt bij-week. Deze week vond dit jaar voor de derde keer plaats in de regio’s waar Portaal actief is, te weten Amersfoort/Soest, Arnhem, Leiden, Nijmegen en Utrecht. In elke regio werden evenementen georganiseerd waar medewerkers en bewoners met elkaar aan de slag zijn gegaan.” 


Foto: Portaal.

MUURSCHILDERING

In Soest werd een grijze muur van een flatgebouw aan de Smitsweg 31-49 opgevrolijkt met een muurschildering. Vanuit Portaal hebben de vakmannen meegedaan en medewerkers van kantoor. En ook een paar bewoners hebben de kwast in de hand genomen, met als klap op de vuurpijl tientallen buurtkinderen. De buurtkinderen vervolmaakten het kunstwerk met bloemetjes, grassprietjes en nog meer kleur. Op donderdagmiddag werd de Portaal Draagt Bij-week in Soest afgesloten met een hapje en drankje. Onder het genot van een frietje werd het kunstwerk bewonderd. Een tevreden bewoner: ,,Het is echt mooi geworden. Ik heb de muur zien veranderen van grijs naar een en al vrolijkheid. Leuk dat dit zo opgepakt is door iedereen.’’ 

Ook initiatiefneemster Leida van Duijn van Portaal is tevreden: ,,Het is altijd toch weer veel werk om te organiseren, maar hoe mooi is het dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen. Het mes snijdt aan veel kanten: leuk voor de buurt, leuk voor de kinderen in de wijk én leuk voor de medewerkers van Portaal die normaal achter hun bureau aan het werk zijn. Kortom: een win-win.’’

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie