Vorig jaar gaf Jochem van Gelder in Soest het startsein voor de landelijke Grote Clubactie.
Vorig jaar gaf Jochem van Gelder in Soest het startsein voor de landelijke Grote Clubactie. Grote Clubactie

Zestien Soester verenigingen doen mee aan grote Clubactie

23 september 2022 om 07:00 Maatschappelijk

SOEST/SOESTERBERG Vanaf zaterdag 24 september kunnen inwoners van Soest en Soesterberg aan de voordeur of elders aangesproken worden met het verzoek om een lot te kopen. Dan begint de verkoop van de Grote Clubactie.

De Grote Clubactie bestaat nu vijftig jaar en is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Een lot kost drie euro. Van elk verkocht lot gaat er 2,40 euro naar de betreffende vereniging. Het zijn vooral jeugdleden die de boer opgaan  voor deze jaarlijkse actie die hun club een broodnodige financiële injectie kunnen geven.

ONMISBAAR Grote Clubactie is in 1972 begonnen als lokale loterij, maar is naar eigen zeggen uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die mee bouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland. ,,Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd”, aldus de organisatie.

TOEGANKELIJK Koning Willem-Alexander ondersteunt de actie van harte. Via de organisatie laat hij weten: ,,Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Of de leden nu langs de deuren gaan, toffe TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven, een Whatsappje sturen om zo online loten te verkopen of een klapper maken met een Superlot. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie.

DEELNEMERS Dit jaar doen in de gemeente Soest de volgende clubs mee: De Duinkikkers, Sovoco, The Red Stars, VVZ’49, BDC, SO Soest, HEES, SHOT, AV Pijnenburg, De Eemvogels, SSV Eemland,  De Paltz- en Eemgeuzen, Don Bosco, MHC Soest, De Knickerbockers, en in Soesterberg Show en Twirlteam Soesterberg.


Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie