Afbeelding
Gemeente Soest

Beetzlaan eerste rookvrije speelplek van Soest

9 februari 2022 om 16:50 Maatschappelijk

SOEST De recent vernieuwde speelplek aan de Beetzlaan is sinds vandaag officieel de eerste rookvrije speelplek van Soest. De vernieuwing is samen met omwonenden vormgegeven en daar horen ook afspraken over het gebruik van de speelplek bij. Waaronder dus niet roken. De komende maanden gaat de gemeente meer speelplekken rookvrij maken en daarmee bijdragen aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

De betrokken omwonenden onthulden vandaag samen met wethouder Liesa van Aalst het bord met de speelplekregels. ,,Samen hebben we dit bord ontworpen en deze regels bedacht,” vertelt wethouder Van Aalst. ,,Door dit bord is voor alle gebruikers van deze speelplek duidelijk dat de speelplek rookvrij is. Onderzoeken wijzen uit dat ‘zien roken, doet roken’ zeker opgaat voor kinderen. Door speelplekken rookvrij te maken geven we het goede voorbeeld en bieden we hen een gezonde speelomgeving.”

ROOKVRIJE GENERATIE De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat volwassenen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij worden. Een speelplek is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

advertentie
advertentie