De 15-jarige Miray uit Turkije komt als uitwisselingsstudent naar Nederland.
De 15-jarige Miray uit Turkije komt als uitwisselingsstudent naar Nederland. Eigen foto

Uitwisselingsstudent Miray (15) zoekt gastgezin in Soest

18 juni 2021 om 15:30 Maatschappelijk

SOEST De 15-jarige Miray noemt zichzelf een makkelijke kletser, vrolijk, ambitieus en verantwoordelijk. Ze volgt balletlessen en heeft vroeger ook gebasketbald en getennist. Ze wordt er blij van als ze mensen om wie ze geeft zie lachen. Miray speelt piano en is ook erg geïnteresseerd in fotografie en psychologie. Het is haar droom om later dierenarts te worden en ze zegt alles te doen om dat te bereiken.

Op weg naar haar droom gaat ze als uitwisselingsstudent een poosje in Nederland naar school. Om haar een solide uitvalbasis te bieden zoekt High School Nederland voor haar een gastgezin in Soest of omgeving. Voor twee of drie maanden of een jaar.

Iets waar ze erg benieuwd naar is zijn de fietspaden. ,,Zo slim dat jullie dat hebben. Hier in Turkije fiets ik ook graag samen met mijn vrienden. Ik kan niet wachten om meer over mijn gastgezin te weten komen en deze bijzondere ervaring met jullie te delen.”

CULTTUR Miray is een van de tientallen buitenlandse scholieren die in augustus naar ons land komen om ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. ,,Voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste studente een warm thuis kan bieden”, aldus Travel Active.

,,Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert men ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt.”

KOST EN INWONING Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning. De overige kosten zijn voor Travel Active.

Alle informatie is te vinden op: https://www.travelactive.nl/high-school-holland/overzicht-buitenlandse-studenten

advertentie
advertentie