Juliët Holtschlag en Justin de Witte ondertekenden de 150e intentieverklaring van Herenboeren Soest.
Juliët Holtschlag en Justin de Witte ondertekenden de 150e intentieverklaring van Herenboeren Soest. Herenboeren Soest

Herenboeren Soest: 150 intentieverklaringen

6 april 2021 om 12:00 Maatschappelijk

SOEST Met die van Juliët Holtschlag en Justin de Witte erbij beschikt Herenboeren Soest momenteel over 150 intentieverklaringen. De twee Soesters hadden een Zoomsessie bijgewoond over het plan voor een ‘eigen’ boerderij die duurzaam geteeld voedsel oplevert en meldden zich aan.

Het bleek dat het stel de 150e intentieverklaring had ingeleverd, waarna een vrijwilliger van Herenboeren Soest het koppel verraste met een groentepakket.

Sinds 2017 is in Soest een initiatiefgroep bezig een Herenboerderij van de grond te krijgen. Het gaat dan om land waarop een boerin of boer groenten en fruit verbouwt en vee houdt, net als op het gemengde bedrijf van vroeger. Leden van de op te richten coöperatie hoeven zelf geen boerenwerk te doen, maar mogen zich uiteraard wel vrijwillig inzetten om daarbij te helpen.

KARTREKKERS Er valt nog veel meer te vertellen over hoe zo’n Herenboerderij werkt. Dat doet de kartrekkersgroep van Herenboeren Soest digitaal, op dinsdag 13 april vanaf 20.00 uur. In een presentatie van ongeveer een uur horen en zien geïnteresseerden hoe een Herenboerderij eruitziet en wat de voordelen ervan zijn. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en na afloop met (een van) de kartrekkers door te praten over de Herenboerderij.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via https://soest.herenboeren.nl/aanmeldingsform of een mailtje sturen aan soest@herenboeren.nl. Een mailtje met de link voor de informatieavond volgt daarna.

advertentie
advertentie