Afbeelding
Eigen foto

Eerste resultaten enquete Samen voor Soesterberg

30 maart 2021 om 07:00 Maatschappelijk

SOESTERBERG De enquête die de Stichting Samen voor Soesterberg vorige week is begonnen, is uitgebreid naar de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide. Deze wijk grenst aan de oostkant van het dorp direct aan Soesterberg, slechts gescheiden door de Kerklaan en de sportvelden.

Volgens het bestuur van de stichting zijn de bewoners van de wijk Sterrenberg voldoende georiënteerd op Soesterberg om ook hun mening te vragen naar de waardering van bestaande en behoefte aan nieuwe sociaal-culturele activiteiten in het naburige dorp.  

HOOPGEVEND Volgens het stichtingsbestuur, bestaande uit Folkert Haisma, Jan de Mos, Robert Tuizenga en Max Vetkamp, zijn de eerste resultaten hoopgevend. Na drie dagen waren er al meer dan zestig reacties binnengekomen. Er zijn er ook al tal van suggesties gedaan en wat voor het bestuur belangrijk is, ook hebben mensen laten weten om activiteiten te willen organiseren.

Op het gebied van vorming en educatie worden vooral leuke creatieve workshops gemist, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Het huidige aanbod spreekt niet echt aan. Bij de sociale activiteiten (ontmoeting en recreatie) worden vooral spelletjes voor jongeren en sportieve happenings voor jong en oud gemist. Bijvoorbeeld weer toernooien tussen straten of wijken.

MUZIEK/THEATER Het aanbod van culturele activiteiten is in Soesterberg beperkt. Natuurlijk moet de bibliotheek blijven, liefst nog wat vaker open. Maar het meest gemist worden muziek (lessen en uitvoeringen), film en theater en uiteraard ook een centrale locatie waar dat zou kunnen plaatsvinden. De enquête loopt nog tot 15 juni. Het bestuur hoopt op een massale deelname, via www.samensoesterberg.nl.

De resultaten zullen gedeeld worden met de samenwerkingspartners SWOS, Balans en Idea en zijn van groot belang voor het overleg met de gemeente over het verbeteren van de voorzieningen. Die zijn weer van belang voor meer samenhang en kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de tevredenheid van de inwoners over hun leefomgeving. De stichting wil daarom activiteiten stimuleren en mogelijk financieel ondersteunen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie