Een kaart schrijven en eventueel ook zelf maken, voor ouderen die zich eenzaam voelen, helemaal in coronatijd.
Een kaart schrijven en eventueel ook zelf maken, voor ouderen die zich eenzaam voelen, helemaal in coronatijd. Idea

Actie van Idea in Soest: Geef om elKAART(T)

3 december 2020 om 16:00 Maatschappelijk

SOEST Idea Soest vraagt inwoners en bedrijven van de gemeente om onbeschreven kaarten te doneren en ze te deponeren in de inzameldoos van het centrum aan de Willaertstraat. Die kunnen dan worden gebruikt voor de actie ‘Geef om elKAAR(T)’.

Het is de bedoeling dat deze kaarten door bezoekers van Idea worden ingevuld worden voorzien van een (persoonlijke) boodschap, waarna ze kunnen worden verstuurd. Uiteraard kunnen de mensen thuis ook een kaart schrijven of er zelf een maken. Kinderen worden uitgedaagd een mooie tekening te maken. De thuis gemaakte kaarten en tekeningen kunnen ook bij Idea worden ingeleverd. Idea zorgt ervoor dat de kaarten terechtkomen bij ouderen die zich, nu helemaal in deze coronatijd, eenzaam voelen. De kaarten gaan vooral naar verzorgingshuizen via onder andere Bibliotheek Aan Huis.

,,Bezorg iemand een glimlach met de feestdagen en geeft een wenskaart deze decembermaand. Een klein gebaar wat een groot verschil kan maken. Met een kaart kunnen we de ouderen een hart onder de riem steken aldus een woordvoerster van Idea dat in de regio meer vestigingen heeft, die ook aan de actie meedoen.

advertentie
advertentie