Mevrouw Sukel
Mevrouw Sukel Familielid

100 Jarige inwoner

17 april 2018 om 16:49 lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 24 April vierd Mevrouw Dora Sukel-Heeremans haar 100ste verjaardag.

Alhoewel ze sinds kort in 'n verzorgings huis in Baarn verblyft, heeft ze met uitzondering van 'n paar jaar in Utrecht, haar hele leven in Soest gewoond.

Geboren op 24 April 1918 als oudste dochter van Frits en Wilhelmien Heeremans die destyds café De Middelwyk hadden en wat tegenwoordig restaurant 't Luykje is. Dora groeide op met 2 zusjes en 3 broers.

In het café van haar ouders leerde ze haar man Henk Sukel kennen en trouwde met hem in April 1940. Het ging goed met het jonge gezin alhoewel de oorlogsjaren vaak erg zwaar waren. Voor vele jaren woonde de Sukeltjes op het Kerkpad, eerst naast  het "Spreuken Huisje" en later in 'n wat ruimer huis verderop aan het Kerkpad ZZ102, dichter by de Oude Kerk.

Haar gezin hield haar enorm bezig en al was het niet altyd even makkelyk de kleintjes werden groot en verlieten het ouderlyk huis en Dora en Henk kregen eindelyk wat meer tyd voor zichzelf. Er werd veel gefietst en gewandeld en ze genoten van de kleinkinderen die zich met de tyd aankondigde.

In 1995 overleed haar man, dat was 'n erg zware tyd maar ook dat werd overwonnen. Het huis werd te groot voor haar en er werd besloten op kleinere, makkelyker en veiliger woonruimte. Zo kwam ze uit by het Dalplein waar ze nog zo'n 20 jaar met veel plezier heeft gewoond.

Helaas ging het sinds begin  dit jaar wat minder maar momenteel gaat het weer "Pico Bello" met haar en geniet ze van de heerlyke omgeving en goede verzorging en gezelligheid die ze krygt in huize de Wiekslag.

 

 

 

 

Mevrouw Sukel tenmidde van haar kinderen. Vlnr. Wim, Ria, Janny, Henk, Joke, Frans,Thea, Agnes, Wil en Ton. Voor Dick en Bart.
advertentie
advertentie