Afbeelding
Stichting NK Jachtpaarden

NK Jachtpaarden niet langer bij Paleis Soestdijk

9 april 2018 om 15:58 lokaal

SOEST De eerste editie van het NK Jachtpaarden werd in 1983 gehouden in het bos van Paleis Soestdijk. Na 35 jaar is er een einde gekomen aan deze traditie. Mede door de verkoop van het paleis en de herinrichting van het bos moest de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie en dat is landgoed De Valouwe in Ede geworden. Zaterdag 21 april vindt daar het NK Jachtpaarden plaats. 

Het NK jachtpaarden is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen. Hier strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt om de felbegeerde titel 'Nederlands Kampioen Jachtpaarden'. Daarnaast is er de Members klasse (lichte klasse) waar de nationaal kampioen uit voortkomt.

KLASSE Omdat een nieuwe locatie nieuwe kansen biedt, is de klasse 'Open International Hunter Championship' (OIHC) toegevoegd. Hieraan kunnen ruiters met een andere nationaliteit, of lid zijnde van een andere jachtvereniging deelnemen. De voorwaarden voor deelname zijn gelijk voor het NKJ en het OIHC.

CROSS De organisatie heeft hard gewerkt om een geheel nieuwe cross te bouwen. De opzet van het strodorp is gecentreerd om de grote waterpartij, waardoor vanaf deze plek veel hindernissen te zien zijn.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.nkjachtpaarden.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie