Afbeelding
Facebook Scouting Don Bosco Soest

Nieuw clubgebouw Don Bosco officieel geopend

26 maart 2018 om 06:37 lokaal

SOEST Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de opening van het nieuwe clubgebouw van Stichting Scouting Don Bosco. Wethouder Janne Pijnenborg
verrichte de officiële opening. Stichtingsvoorzitter Johan Duim noemt het ,,het Gebouw van de Lange Adem." In 2004 maakte het bestuur van de scoutingsgroep de eerste plannen voor een nieuwe behuizing. De eenvoudige accommodatie op de Heideweg was te klein en huisde bovendien midden in een woonwijk.

Johan Duim leidt Janne Pijnenborg door het nieuwe gebouw. De wethouder staat letterlijk stil bij de houtkachel. ,,O, dat lijkt mij heerlijk om hier bij zo'n kachel aan te schuiven." Pijnenborg kijkt haar ogen uit in het solide houten gebouw dat afgelopen winter reeds is opgeleverd.

Rondom het nieuwe onderkomen hebben zich leden, oud-leden, omwonenden, ouders en mensen van bevriende scoutinggroepen verzameld. Een kampvuur brandt puur voor de gezelligheid, want de eerste lentezon verwarmt de vele aanwezigen.

Johan Duim bedankt alle mensen die de afgelopen 14 jaar hebben meegewerkt aan de realisatie van het nieuwe clubgebouw. Ook de gemeente krijgt een pluim. ,,De gemeente Soest heeft zich altijd constructief opgesteld. Onze dank is groot aan de wisselende fracties van de afgelopen jaren. De actieve bijdrage van wethouder Pijnenborg om als mediator met de omwonenden het gesprek aan te gaan heeft mede geleid tot de realisatie van dit gebouw."

Duim is de gemeente ook dankbaar voor de eeuwigdurende pacht van de grond op de Bosstraat. Daarnaast heeft de voorzitter lovende woorden voor de vele sponsors en vrijwilligers die financieel, materieel en met handjes de gigantische klus realiseerbaar hebben gemaakt. ,,Financieel is alles afgerond en daar zijn wij trots op."

De voorzitter benadrukt de goede relatie met de omwonenden: ,,Wij hebben hier voldoende ruimte, het is hier warm en we zijn hier niemand tot last. Dit gebouw wordt niet verhuurd aan andere partijen. Dus ook niet aan andere scoutinggroepen. Dat zijn de afspraken die wij met de omwonenden hebben gemaakt. Een goede verstandhouding met onze buren is voor ons zeer belangrijk. Dat is ook de reden dat wij hen vandaag hebben uitgenodigd."

Een extra woord van dank is er voor werkorganisator en bouwheer Paul Frijling. ,,Hij was de drijvende kracht die in weer en wind klaar stond." Frijling is zelf bescheiden over zijn aandeel. ,,Ik ben van het begin betrokken geweest bij de bouw. Een uit de hand gelopen hobby, zo zie ik het. Ik ben blij dat het gebouw nu klaar is. Wij kunnen hier zoveel meer dan op de Heideweg. Nee, ik ben niet bang om in een zwart gat te vallen. Mijn dochter heeft net een huis gekocht. Dus daar valt genoeg te klussen en hier zijn ook nog genoeg hand- en spandiensten te verrichten."

Wethouder Janne Pijnenborg is volgens eigen zeggen blij dat zij de opening mag verrichten. ,,Je weet tenslotte nooit of ik volgende week nog wethouder ben" zegt de beleidsvrouw met een tikje zelfspot. Voordat Pijnenborg met een gouden snoeischaar het lintje doorknipt prijst zij de organisatie van Don Bosco. ,,Het is fijn dat het verenigingsleven bloeit. Dat zorgt voor sociale cohesie. Het was mooi om mee te maken hoe Don Bosco en de omwonenden zich flexibel opstelden om van dit nieuwbouwproject een succes te maken,"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie