Afbeelding
Licht op steen

Ode aan de beeldhouwer door Kunststichting HazArt

9 juli 2019 om 07:19 lokaal

SOEST De beeldentuin van Kunststichting HazArt in Soest verandert in de eerste helft van september (2 tot 15 september) in een beeldhouwwerkplaats. Gedurende veertien dagen werken hier tien professionele beeldhouwers - acht vrouwen, twee mannen - in afzonderlijke tenten aan hun eigen sculptuur. Deze hele periode is de beeldentuin gratis toegankelijk voor belangstellenden. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid in gesprek te gaan met de kunstenaars en hun vorderingen van dag tot dag te volgen.

'Licht op Steen' is de titel van dit beeldhouwsymposium, dat kan worden beschouwd als een ode aan de beeldhouwer. HazArt maakt het de tien kunstenaars zo comfortabel mogelijk met een riante werkplek voor elk van hen, een steen naar keuze van maximaal 150 kilogram en voor eten en drinken wordt gezorgd. De kunstenaars - afkomstig uit de provincie Utrecht - zijn geselecteerd op professionaliteit en diversiteit. Zij werken onder andere in marmer, Iraans travertin, Belgisch hardsteen en Anröchter Grünstein.

Van 25 augustus tot en met 12 oktober toont HazArt in de kunstzaal een expositie van voorbereidende werkzaamheden van de kunstenaars. Via artikelen, foto's, teksten, schetsen, berekeningen en (klei-)modellen laat ieder van hen zien wat er aan hun hakwerk vooraf ging. Ook wordt hun gereedschap getoond en exposeren zij vrij werk. Op 15 september sluit het symposium af met een finissage, waarna de tien gerealiseerde kunstwerken te bezichtigen zijn tot en met 12 oktober. Het symposium sluit naadloos aan bij de missie die Kunststichting HazArt al bijna dertig jaar uitdraagt: het aanschouwelijk maken en promoten van kunst in het algemeen en de moderne beeldhouwkunst in het bijzonder.

Beeldhouwmanifestatie 'Licht op Steen' is van 3 tot en met 15 september gratis toegankelijk in de beeldentuin en kunstzaal van Kunststichting HazArt, Pimpelmees 3, Soest (op vijf minuten loopafstand van bus- en treinstation Soest-Zuid). De Hazelaar Art Supplies is tijdens deze periode geopend. Groepen wordt verzocht zich vooraf te melden via tel. 035-6013150 of info@lichtopsteen.nl.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie