Afbeelding
Carine de Bruijn

Gratis concert omwonenden Paleis Soestdijk

5 juli 2019 om 11:46 lokaal

SOEST Royal Park Live heeft de buren uitgenodigd om een concert gratis te bezoeken. De concertserie in de voortuin van Paleis Soestdijk heeft bij maar liefst duizend woningen een uitnodiging in de bus gedaan. Onder hen honderden in de Soester buurten rondom Soestdijk.

Het gaat onder andere om het concert van Yann Tiersen op 13 juli en Tom Odell op 14 juli. Een klein deel van de bewoners ageert tegen de concerten, die voor geluids- en verkeersoverlast zorgen. Paleisdirecteur Floris de Gelder benadrukt dat aan alle vergunningseisen wordt voldaan. Hij houdt vast aan een serie concerten. Ze zijn belangrijk voor de promotie van Soestdijk. In vergelijking met vorig jaar zijn er zelfs acht in plaats van vier concerten.

Om nog beter grip te krijgen op geluidsoverlast, worden nieuwe apparatuur en technieken gebruikt om het geluid nog meer op het terrein te houden. Ook worden er extra metingen uitgevoerd in de woonstraten in Soest.

PARKEREN De bekritiseerde parkeerplaats op een weiland naast De Naald wordt niet gebruikt. Die is ingewisseld voor een weiland grenzend aan de voormalige koninklijke kwekerij. Het inrijden gaat via de Torenlaan en de Stadhouderslaan. Het uitrijden gaat via de kwekerij rechtstreeks op de Amsterdamsestraatweg. Voordeel is volgens de organisatie dat het autoverkeer niet door Soest hoeft en dat er geen pendeldienst naar het paleis nodig is.

Sinds maandag is er druk gebouwd aan het podium pal voor het bordes en de tribunes. BLØF beet donderdagavond het spits af. Guus Meeuwis treedt vrijdag op, Gregory zaterdag en +Live+ zondag. Op 11, 12, 13 en 14 juli volgen respectievelijk Within Temptation, Anouk en DI-RECT, Yann Tiersen en Tom Odell. Elke avond worden ruim 5000 bezoekers verwacht.

Afbeelding
advertentie
advertentie