In totaal werken ruim 75 vrijwilligers in het hospice De Luwte. Ook dit jaar wordt er een collecte gehouden.
In totaal werken ruim 75 vrijwilligers in het hospice De Luwte. Ook dit jaar wordt er een collecte gehouden. Hospice De Luwte

Hospice De Luwte gaat collecteren

29 juni 2019 om 07:48 lokaal

SOEST Hospice De Luwte gaat van maandag 1 juli tot maandag 7 juli huis-aan-huis collecteren in Soest. Het hospice is gelegen aan de Julianalaan nummer 88 en is een een huis waar ernstig zieke mensen in de laatste maanden van hun leven kunnen verblijven.

Het huis heeft al vele gasten mogen ontvangen. In Soest maken steeds meer mensen gebruik van het Hospice om daar met de noodzakelijke zorg hun laatste levensfase door te brengen. Het afgelopen jaar waren dat er 63. Hiermee komt het totaal aantal gasten dat in Hospice De Luwte heeft verbleven sinds de opening in 2007 op 575. Betrokkenen vragen daarvoor om klein of groot geld in de buurt te houden als er een collectant aanbelt in die week. Hospice De Luwte is, behalve van subsidie, voor een groot deel afhankelijk van donaties en giften. Dat maakt het werk soms moeilijk. ,,De Hospices voorzien in een grote behoefte, getuige het feit dat er steeds meer mensen gebruik van maken. De subsidie is echter niet toereikend." Naast deze collecte is het Hospice altijd op zoek naar donateurs die per maand een vast of variabel bedrag kunnen doneren.

GEEN BEZOEKTIJDEN Hospice De Luwte is een mooi vrijstaand huis, gelegen aan de Eng in Soest. Het huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder hebben ze een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. De Luwte beschikt over een prachtig aangelegde tuin, waar iedereen vrijelijk gebruik van kan maken. In het huis is ook een mooie familiekamer: een ruimte waar bezoekers zich terug kunnen trekken, met elkaar te zijn of bijvoorbeeld met elkaar te eten. Er is in het huis ook een logeerkamer, zodat naasten de mogelijkheid hebben om te blijven slapen. Er worden geen bezoektijden gehanteerd, bezoek voor de gasten is altijd welkom.

In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. In totaal werken ruim 75 vrijwilligers in het hospice. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast en zijn of haar naasten. De coördinator vrijwilligers zorgt voor de begeleiding van de betrokkenen. De directeur en adjunct-directeur zijn het aanspreekpunt voor iedereen in huis. De medische zorg gebeurt door de eigen huisarts van de gast. De verpleegkundige zorg wordt, waar geïndiceerd, geleverd door personeel van Zorg aan Huis van Lyvore. Een vast team van verpleegkundigen is vanuit Lyvore verbonden aan het hospice.

Hospice De Luwte heeft in de afgelopen jaren een mooie plek in het hart van Soest gekregen. ,,Wij hopen uiteraard dat dit de komende jaren voortgezet kan worden.
Wie meer wil weten, kan altijd bellen met het hospice: tel. 035-6039450.

advertentie
advertentie